Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Wizz Air ζήτησε συγνώμη για σύγχυση με την ελληνική φόρμα PLF
Αεροπορικές εταιρείες

Η Wizz Air ζήτησε συγνώμη για σύγχυση με την ελληνική φόρμα PLF

wizz air plane

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υπάρξει και άλλες αναφορές για άρνηση αεροπορικών εταιρειών σε βρετανικά αεροδρόμια να επιβιβάσουν ταξιδιώτες προς Ελλάδα που είτε έκαναν λάθη στη συμπλήρωση της φόρμας PLF, είτε τη συμπλήρωσαν με καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μη λάβουν εγκαίρως τον κωδικό QR που αποτελεί προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα.

Απολογία και τη δυνατότητα να ξανακλείσουν εισιτήριο προσφέρει η αεροπορική εταιρεία Wizz Air σε επιβάτες πτήσης από το Luton της Βρετανίας προς Αθήνα μετά από την απαγόρευση επιβίβασης λόγω σύγχυσης αναφορικά με τη φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η εταιρεία δεν επέτρεψε σε 28 επιβάτες της πτήσης της προηγούμενης εβδομάδας να επιβιβαστούν επειδή δεν είχαν συμπληρώσει το προαιρετικό πεδίο με το αρχικό γράμμα του μεσαίου ονόματός τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Αρχικά η εταιρεία είχε δηλώσει πως η απαγόρευση επιβίβασης αποφασίστηκε λόγω λανθασμένης ή ανεπαρκούς συμπλήρωσης της φόρμας PLF που απαιτούν οι ελληνικές αρχές.

Σε νεότερη δήλωση, ωστόσο, αναφέρεται ότι εξετάζεται κατά πόσο η εταιρεία έκανε λάθος.

Οι 28 επιβάτες είχαν καταγγείλει πως οι υπεύθυνοι της Wizz Air αγνόησαν τος διαμαρτυρίες τους και την επισήμανση ότι το συγκεκριμένο πεδίο στη φόρμα PLF είναι προαιρετικό. “Αν υπάρχουν επιβάτες που έχουν επηρεαστεί (από λανθασμένη απαγόρευση επιβίβασης), η Wizz Air θα επικοινωνήσει μαζί τους απευθείας για να απολογηθεί και για να προσφέρει τη σχετική αποζημίωση, καθώς και επιλογές νέας κράτησης ή επιστροφής χρημάτων για το εισιτήριό τους”, ανέφερε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υπάρξει και άλλες αναφορές για άρνηση αεροπορικών εταιρειών σε βρετανικά αεροδρόμια να επιβιβάσουν ταξιδιώτες προς Ελλάδα που είτε έκαναν λάθη στη συμπλήρωση της φόρμας PLF, είτε τη συμπλήρωσαν με καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μη λάβουν εγκαίρως τον κωδικό QR που αποτελεί προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα.

Απολογία και τη δυνατότητα να ξανακλείσουν εισιτήριο προσφέρει η αεροπορική εταιρεία Wizz Air σε επιβάτες πτήσης από το Luton της Βρετανίας προς Αθήνα μετά από την απαγόρευση επιβίβασης λόγω σύγχυσης αναφορικά με τη φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF).  Πιο συγκεκριμένα, οι επιβάτες αυτοί δικαιόυνται έως και 400 ευρώ ως αποζημίωση σύφμωνα με την Οδηγία EU261 της ΕΕ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024