Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΙδιοκτήτες τουριστικού γραφείου και ξενοδοχείου σε κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών
Αστυνομικό Δελτίο

Ιδιοκτήτες τουριστικού γραφείου και ξενοδοχείου σε κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών

Μεταξύ των μελών κυκλώματος διακίνησης μη νομίμων μεταναστών προς χώρες της Ευρώπης είναι ένας ιδιοκτήτης κεντρικού τουριστικού γραφείου της Θεσσαλονίκης και ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου της πόλης.

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μη νόμιμους μετανάστες, μέσω του διεθνούς αερολιμένα “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, σε χώρες της Ευρώπης, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν πέντε μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες και έναν Ιρακινό, που φέρεται ως “εγκέφαλός” της.

Όπως ανακοινώθηκε και σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το κύκλωμα δρούσε τα δύο -τουλάχιστον- τελευταία χρόνια, διευκολύνοντας την έξοδο μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Η “ταρίφα” για κάθε αλλοδαπό κυμαινόταν από 6 έως 10.000 δολ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο φερόμενος ως “αρχηγός” του κυκλώματος, προμήθευε τους αλλοδαπούς με πλαστά δελτία ταυτότητας, που έφεραν τις φωτογραφίες τους, αλλά ανέγραφαν τα στοιχεία ημεδαπών, κατά βάση ομογενών. Οι τελευταίοι όχι μόνο ήταν ‘μυημένοι’ στην υπόθεση, αλλά αναλάμβαναν ενεργό δράση, καθώς παρίσταντο στον αρχικό έλεγχο του αεροδρομίου (check-in), παραδίδοντας στη συνέχεια τις κάρτες επιβίβασης στους αλλοδαπούς για να αναχωρήσουν προς τους προορισμούς τους.

Μεταξύ των μελών του κυκλώματος είναι ένας ιδιοκτήτης κεντρικού τουριστικού γραφείου της Θεσσαλονίκης κι ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου της πόλης. Μέσω του πρώτου εκδίδονταν τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ στο ξενοδοχείο του δεύτερου, φιλοξενούνταν οι αλλοδαποί κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη (προερχόμενοι από Αθήνα). Κατά την αστυνομική επιχείρηση που “στήθηκε” χθες το απόγευμα συνελήφθησαν τέσσερις μετανάστες που επρόκειτο να ταξιδέψουν στη Σουηδία κι ένας νεαρός άντρας, 21 ετών, που είχε κάνει προηγουμένως για λογαριασμό τους το check-in. Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητά επιπλέον δύο μέλη της οργάνωσης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος -ακόμη- 12 ατόμων που προέβαιναν στην παραπάνω διαδικασία ελέγχου των αεροπορικών εισιτηρίων και τα στοιχεία τους αναγράφονταν στα πλαστά δελτία ταυτότητας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024