Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςIFATSEA: Οι Ηλεκτρονικοί Ασφάλειας για την εναέρια κυκλοφορία συμβάλλουν τα μέγιστα στην ασφάλεια αεροναυτιλίας
Αερομεταφορές

IFATSEA: Οι Ηλεκτρονικοί Ασφάλειας για την εναέρια κυκλοφορία συμβάλλουν τα μέγιστα στην ασφάλεια αεροναυτιλίας

Η 12η Νοεμβρίου διεθνής ημέρα ηλεκτρονικών ασφαλείας εναέριας κυκλοφορίας.

Το λειτούργημα των Ηλεκτρονικών Ασφάλειας για την Εναέρια Κυκλοφορία συμβάλλει τα μέγιστα στην ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στην παροχή των Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας διεθνώς, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία Συνδέσμων Ηλεκτρονικών Ασφαλείας για την Εναέρια Κυκλοφορία (IFATSEA), για την περιοχή της Ευρώπης, με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας ηλεκτρονικών ασφαλείας εναέριας κυκλοφορίας (ATSEP) που έχει καθιερωθεί η 12η Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωση η IFATSEA αναφέρει ότι καθημερινά από άκρη σε άκρη του πλανήτη οι αεροπορικές πτήσεις, τα αεροδρόμια και η Διαχείριση Εναέριας Κυκλοφορίας – ATM, στηρίζονται στις υπηρεσίες και την υποδομή των Επικοινωνιών, Πλοήγησης και Επιτήρησης – CNS.

Προσθέτει ότι οι Ηλεκτρονικοί Ασφάλειας για την Εναέρια Κυκλοφορία είναι «συνήθως οι αφανείς ήρωες στον τομέα της Αεροναυτιλίας», αλλά στην ουσία, σύμφωνα με την IFATSEA, «είναι η ραχοκοκαλιά της αεροναυτιλίας υποστηρίζοντας στις υπηρεσίες των Επικοινωνιών, Πλοήγησης και Επιτήρησης και των αυτοματοποιημένων συστημάτων που φέρνει η τεχνολογική επανάσταση στις αερομεταφορές».

Αναφέροντας ότι η πραγματικότητα όσο αφορά στην τεχνολογία της Αεροναυτιλίας αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς με την εισαγωγή νέων πρωτοποριακών τεχνολογιών και συστημάτων, η IFATSEA τονίζει πως «οι Ηλεκτρονικοί Ασφάλειας για την Εναέρια Κυκλοφορίας είναι εδώ για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών και να οδηγήσουν στην νέα ψηφιακή εποχή με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία».

«Η πανδημία του Covid-19 απόδειξε για ακόμα μια φορά ότι οι τομείς της Αεροναυτιλίας και των αερομεταφορών, είναι μια κρίσιμη όσο και στρατηγική υποδομή και υπηρεσία που διασφαλίζει τη βασική συνδεσιμότητα, προωθώντας την κοινωνικοοικονομική συνοχή και την έγκαιρη προσφορά αγαθών, προσφέροντας έτσι μέγιστη υπηρεσία στην κοινωνία μας», υπογραμμίζει.

«Βασικό λειτούργημα των επαγγελματιών αυτών είναι η υποστήριξη των τεχνικών υποδομών και ηλεκτρονικών συστημάτων, στοιχείων απαραίτητων για την παροχή των υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, με κύριο μέλημα την Ασφάλεια, Διαθεσιμότητα και Αποτελεσματικότητα», σημειώνει.

Αναφέρει επίσης ότι ανάμεσα στα καθήκοντα των ATSEP είναι και η σχεδίαση, η εγκατάσταση, η λειτουργία όλο το 24ωρο και όλο τον χρόνο, η συντήρηση και επιδιορθώσεις των συστημάτων για τον Έλεγχο της Εναέριας Κυκλοφορίας – Αεροναυτιλίας.

Σύμφωνα με την IFATSEA, το επάγγελμα των Ηλεκτρονικών Ασφάλειας για την Εναέρια Κυκλοφορία, μαζί με αυτό των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας είναι τα μόνα επαγγέλματα στον τομέα της Αεροναυτιλίας που ρυθμίζονται από αυστηρή ευρωπαϊκή νομοθεσία ούτως ώστε να διασφαλίζεται από την μια η παροχή ψηλού επιπέδου υπηρεσιών αλλά συγχρόνως να διασφαλίζεται και η Ασφάλεια πτήσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024