Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΗνωμένο Βασίλειο και Κίνα επανεκκινούν τις απευθείας πτήσεις επιβατών
Πτήσεις

Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα επανεκκινούν τις απευθείας πτήσεις επιβατών

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κίνα συμφώνησαν να επαναλάβουν τις πτήσεις επιβατών, οι οποίες σταμάτησαν μεταξύ των δύο χωρών το 2020.

Η κυβέρνηση της Κίνας και του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησαν να επαναλάβουν τις απευθείας επιβατικές πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών με τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών που προκαλούνται από τον Covid-19.

Οι πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών ανεστάλησαν αφού η Κίνα επέβαλε απαγόρευση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω φόβων για νέο στέλεχος κορωνοϊού στα τέλη του 2020.

Η βρετανική πρεσβεία στην Κίνα, σε δήλωση στον επίσημο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε ότι το Υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας συμφώνησαν επίσημα να ξαναρχίσουν τις πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Αρχικά, οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια, ενώ τα βρετανικά αεροσκάφη θα ακολουθήσουν σύντομα, μετά τον επανασχεδιασμό των δρομολογίων τους.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εθνών έρχεται μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Κίνας για χαλάρωση των περιορισμών Covid-19 για τους διεθνείς επιβάτες.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC) μείωσε τον χρόνο αναστολής για τους επιβάτες που διαπιστώθηκε ότι έχουν Covid-19 που ταξιδεύουν μέσω προγραμματισμένων εισερχόμενων διεθνών πτήσεων.

Οι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ στις 7 Αυγούστου 2022 με στόχο να διευκολύνουν τις διασυνοριακές μετακινήσεις προσωπικού και τις διεθνείς ανταλλαγές και συνεργασία.

Η Κίνα μείωσε επίσης την υποχρεωτική περίοδο καραντίνας σε επτά ημέρες τον Ιούνιο και οι απευθείας πτήσεις προς το Πεκίνο ξεκινούν ξανά για πρώτη φορά από το 2020.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

27/09/2022
26/09/2022
23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022