Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚανείς επιζών στα συντρίμια του αεροσκάφους της Air Algerie
Αεροπορικές τραγωδίες

Κανείς επιζών στα συντρίμια του αεροσκάφους της Air Algerie

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie, που εξαφανίστηκε με 110 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, μεταξύ τους πενήντα Γάλλοι, βρέθηκαν στο βόρειο τμήμα του Μαλί και ένα γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα εστάλη για να περιφρουρήσει την περιοχή και να συγκεντρώσει τις πρώτες πληροφορίες. Δεν υπάρχει κανείς επιζών.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie εντοπίστηκαν στην περιοχή Γκόσι κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, που επιβεβαιώνει πληροφορία των Αρχών της Μπουρκίνα Φάσο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande αποφάσισε να μείνει στο Παρίσι “όσο χρόνο χρειαστεί” αναβάλλοντας επ’αόριστον το προγραμματισμένο ταξίδι του από σήμερα έως την Κυριακή στη Ρεϊνιόν, τη Μαγιότ και τις Κομόρες.

Στο Μαλί, παρά τη διεθνή στρατιωτική επέμβαση που είναι ακόμη σε εξέλιξη, η κατάσταση παραμένει ασταθής στο βορρά, τον οποίο είχαν καταλάβει για μήνες το 2012 ένοπλες ομάδες τζιχαντιστών. Δύο Mirage 2000 του γαλλικού στρατού, που έχουν τη βάση τους στο Τσαντ, συμμετείχαν στην έρευνα για το αεροσκάφος, ένα MacDonnell Douglas MD-83 που είχε ναυλώσει η ισπανική εταιρεία Swiftair, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στο Παρίσι. Η Αλγερία, η Μπουρκίνα Φάσο, το Μαλί και ο Νίγηρας μετείχαν στις έρευνες σε μια τεράστια περιοχή γύρω από το Γκάο.

Σύμφωνα με την Air Αlgerie, το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ουαγκαντούγκου, με περισσότερους από 110 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, με προορισμό το Αλγέρι τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πενήντα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Κατά την αναχώρησή του, το αεροσκάφος μετέφερε κυρίως 50 Γάλλους, μεταξύ των οποίων μια επταμελής οικογένεια: οι γονείς, τέσσερα παιδιά και ένα ανίψι. Υπήρχαν επίσης 24 πολίτες της Μπουρκίνα Φάσο, οκτώ Λιβανέζοι, έξι Αλγερινοί, οι έξι Ισπανοί του πληρώματος, πέντε Καναδοί (μεταξύ τους τέσσερα μέλη μιας οικογένειας) τέσσερις Γερμανοί και δύο Λουξεμβούργιοι. Στο αεροσκάφος επέβαιναν επίσης ένας Βέλγος, ένας Καμερουνέζος, ένας Αιγύπτιος, ένας πολίτης του Μαλί, ένας Νιγηριανός, ένας Ρουμάνος, ένας Ελβετός, ένας Ουκρανός, ενώ διεξάγονται έρευνες για ακόμη τρεις ανθρώπους “οι εθνικότητες των οποίων ερευνώνται”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024