Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚατάληψη στα γραφεία της ΥΠΑ στο Ελληνικό
Αερομεταφορές

Κατάληψη στα γραφεία της ΥΠΑ στο Ελληνικό

Τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στο Ελληνικό έχουν καταλάβει από το πρωί οι εργαζόμενοι, στην εφαρμογή από σήμερα της εργασιακής εφεδρείας.

Κατάληψη πραγματοποιείται από τις 8 το πρωί από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στα γραφεία της Διοίκησης της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, λόγω οικονομικής “ασφυξίας’ το τελευταίο διάστημα στα αεροδρόμια.

Ο κίνδυνος στη λειτουργία των αεροδρομίων σύμφωνα με τους συνδικαλιστές είναι ορατός, ενώ ενδέχεται στην έναρξη των αφίξεων του μεγάλου τουριστικού ρεύματος να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των επιβατών. Δηλαδή για ελάχιστα ευρώ δε μπορεί το οποιοδήποτε αεροδρόμιο της χώρας να αποκαταστήσει απλές αλλά και σοβαρές βλάβες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ, “η κατάληψη αυτή είναι το έσχατο μέτρο διαμαρτυρίας μας, για τα αποτελέσματα του καθεστώτος αυτού, που οδηγεί τη διάλυση των αερομεταφορών, το κλείσιμο τουλάχιστον 21 κρατικών αεροδρομίων και τη στέρηση από την πολύπαθη οικονομία μας εκατομμυρίων ευρώ, όταν από την άλλη ‘σφάζονται’ μισθωτοί και συνταξιούχοι για πολύ λιγότερα.

Αποτελέσματα ενός μέτρου που ουδείς σοβαρός οικονομολόγος μπορεί να πείσει με επιχειρήματα για την αποδοτικότητά του και πολύ περισσότερο να εξηγήσει το ‘κόλλημα’ που ξένα και ντόπια κέντρα, παράκεντρα και συμφέροντα έχουν με την εφαρμογή του.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι ο τότε αρμόδιος υπουργός Μ. Βορίδης, έχει δηλώσει εξαρχής στα ΜΜΕ ότι αναγνωρίζει το πραγματικό πρόβλημα που η εφεδρεία δημιουργεί στην ΥΠΑ, το ίδιο δε έχουν αναγνωρίσει και οι συναρμόδιοι Υπουργοί Οικονομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης”.

Ακόμη, για τη μετεγκατάσταση της ΥΠΑ από το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, η ΟΣΥΠΑ δηλώνει: “Με έκπληξη αλλά και οργή, λάβαμε γνώση του από 9/1/15 εγγράφου του Υπουργείου Οικονομικών, που απαιτεί την εκδίωξη της Υπηρεσίας μας από τους χώρους του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, με καταληκτική ημερομηνία την 14/11/16. Θέλαμε να ελπίζουμε ότι οι θιασώτες του ξεπουλήματος των πάντων και τα μορφώματα τύπου ΤΑΙΠΕΔ, θα είχαν τη δημοκρατική ευαισθησία να περιμένουν τον ελληνικό λαό, μέχρι τις εκλογές, να εκφράσει τη βούλησή του, όσον αφορά αυτές τις διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τη περιουσία του και όχι αυτή των πατεράδων τους. Αντί αυτού όμως, ‘τρέχουν’ να προλάβουν να εκποιήσουν, έστω και την τελευταία στιγμ, αδιαφορώντας για το κόστος  μετεγκατάστασης της ΥΠΑ, που είναι πολλαπλάσιο από το ουτως ή άλλως χαμηλό τίμημα που πουλήθηκε όλο η έκταση. Το πόσο πολύ βιάζονται επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο μετεγκατάστασης χωροταξικό και οικονομικό, γεγονός που αποδεικνύει ότι αδιαφορούν για την εύρυθμη λειτουργία μιας τόσο καθοριστικής υπηρεσίας όπως η ΥΠΑ και απλά ενδιαφέρονται να υπακούσουν στα κελεύσματα των εντολέων τους (ντόπιων και ξένων).

Μετά τα παραπάνω, με πλήρη επίγνωση του ρόλου και της ευθύνης μας σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, αλλά και σαν Έλληνες πολίτες και φορολογούμενοι, δηλώνουμε απλά και με μια φωνή, προς τους θιασώτες του ‘πουλάμε και τα ασημικά'”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024