Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚερδοφόρο το πρώτο έτος για τη συμμαχία Etihad Airways, airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia και Aer Lingus
Αεροπορικές εταιρείες

Κερδοφόρο το πρώτο έτος για τη συμμαχία Etihad Airways, airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia και Aer Lingus

Τα αποτελέσματα τόσο για κάθε μία από τις αεροπορικές εταιρείες, όσο και στο σύνολό τους ενισχύθηκαν από μία σειρά μέτρων στα οποία περιλαμβάνονται: αύξηση επιβατών στις πτήσεις κοινού κωδικού, επιτυχείς κοινές πωλήσεων και κινήσεις μάρκετινγκ καθώς και αυξημένες επιχειρηματικές συνέργιες αλλά και συνέργιες κόστους.

Η Etihad Airways ανακοίνωσε ως επιτυχημένο τον πρώτο χρόνο της στρατηγικής συμμαχίας εταίρων της. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κερδοφόρας οικονομικής απόδοσης κάθε μίας από τις αεροπορικές εταιρείες της πενταμελούς συμμαχίας – airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus και Etihad Airways.

Τα αποτελέσματα τόσο για κάθε μία από τις αεροπορικές εταιρείες, όσο και στο σύνολό τους ενισχύθηκαν από μία σειρά μέτρων στα οποία περιλαμβάνονται: αύξηση επιβατών στις πτήσεις κοινού κωδικού, επιτυχείς κοινές πωλήσεων και κινήσεις μάρκετινγκ καθώς και αυξημένες επιχειρηματικές συνέργιες αλλά και συνέργιες κόστους.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε σχετικά με την επιτυχία των αεροπορικών εταιρειών: “Το 2012 αποτέλεσε ένα έτος κατά τη διάρκεια του οποίου η παγκόσμια οικονομία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και ο κλάδος της αεροπορίας, στο σύνολό του, συρρικνώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ωστόσο, κάθε μέλος της συμμαχίας εταίρων επέδειξε ισχυρή οικονομική απόδοση και κερδοφορία. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως έχουμε επενδύσει σε επιχειρηματικές και διοικητικές ομάδες με όραμα που εστιάζουν σε απόδοση μεγαλύτερη από αυτή του ευρύτερου κλάδου”.

Τα αποτελέσματα των αεροπορικών εταιρειών:

  • Η Etihad Airways ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 42 εκατ. δολ. για το 2012, σημειώνοντας 200% αύξηση σε σχέση με το 2011.
  • Η airberlin, στην οποία η Etihad διατηρεί ποσοστό 29,21%, ανακοίνωσε για το 2012 λειτουργικό κέρδος 70,2 εκατ. ευρώ, σηματοδοτώντας την επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2007.
  • Η Air Seychelles, στην οποία η Etihad διατηρεί ποσοστό 40%, ανακοίνωσε πέρσι τον πρώτο κερδοφόρο χρόνο της από το 2007, καταγράφοντας καθαρό κέρδος 1 εκατ. δολ.
  • Η Virgin Australia, στην οποία η Etihad διατηρεί ποσοστό 9%, ανακοίνωσε προβλεπόμενο κέρδος μετά φόρων AUD$23 εκατ. για τους 6 πρώτους μήνες μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2012 (το οικονομικό έτος της αεροπορικής εταιρείας ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2013).  
  • Τέλος, η Aer Lingus, στην η Etihad διατηρεί ποσοστό της τάξης του 2,987%, ανακοίνωσε αύξηση λειτουργικού κέρδους κατά 40,7% φτάνοντας τα 69,1 εκατ. ευρώ, ενώ το καθαρό κέρδος ανήλθε στα 40,6 εκατ. ευρώ.

H Εtihad Airways μαζί με τους εταίρους της συμμαχίας μετέφερε το 2012 το 76% του συνολικού αριθμού επιβατών που επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι. Συμπεριλαμβάνοντας τον αριθμό των άλλων αεροπορικών εταιρειών με τις οποίες η Etihad διατηρεί συνεργασίες κοινού κωδικού, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 83%.

Ο James Rigney, οικονομικός διευθυντής της Etihad Airways, σχολίασε: “Έχουμε δει μεγάλη ενίσχυση στον αριθμό επιβατών από τη συμμαχία μετοχών μας και τους συνεργάτες κοινού κωδικού, γεγονός που έχει αποφέρει περισσότερα από 600 εκατ. δολ. στα συνολικά έσοδα μόνο της Etihad Airways, για το 2012. Φυσικά, πρόκειται για μία αμφίδρομη σχέση, καθώς οι συνεργάτες μας επωφελούνται από το διεθνώς αναπτυσσόμενο δίκτυό μας”.

Ο κ. Hogan δήλωσε: “Όταν κάναμε τα πρώτα βήματα αυτής της στρατηγικής με την επένδυσή μας στην airberlin χαρακτηριστήκαμε πως αλλάζουμε τους κανόνες του ‘παιχνιδιού’. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βλέπω πως το παιχνίδι δεν έχει αλλάξει μόνο για την Etihad Airways αλλά για κάθε έναν από τους συνεργάτες μας. Πρόκειται για εύρωστες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις που έχουν ξεπεράσει τόσο την παγκόσμια, όσο και τις τοπικές τους αγορές το 2012. Το γενικό οικονομικό κλίμα παραμένει απαιτητικό για το 2013. Τα δυνατά σημεία της συμμαχίας με τους εταίρους μας αποτελούν δείκτη ενός θετικού χρόνου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024