Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚίνδυνος απένταξης από ΕΣΠΑ της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων
Αεροδρόμια

Κίνδυνος απένταξης από ΕΣΠΑ της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκης επισημαίνει την αγωνία του όσον αφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων για το συγκεκριμένο έργο και τις δικαστικές διενέξεις μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου, που, όπως υποστηρίζει, θέτουν το έργο σε κίνδυνο.

Τον κίνδυνο απένταξης από το ΕΣΠΑ του έργου επέκτασης του αεροδρομίου “Ιωάννης Δασκαλογιάννης” των Χανίων, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κώστα Χατζηδάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης.

Στην επιστολή του ο κ. Βουλγαράκης επισημαίνει αφενός τον σημαντικό αριθμό των επισκεπτών που εξυπηρετεί κάθε χρόνο το αεροδρόμιο (1.918.161 επισκέπτες, εκ των οποίων 1.517.403 είναι από το εξωτερικό), και αφετέρου ότι το αεροδρόμιο δεν εξυπηρετεί μόνο το νομό Χανίων, αλλά και το νομό Ρεθύμνου.

Στην επιστολή του, ο κ. Βουλγαράκης επισημαίνει την αγωνία του όσον αφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων για το συγκεκριμένο έργο και τις δικαστικές διενέξεις μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου, που, όπως υποστηρίζει, θέτουν το έργο σε κίνδυνο (αφού ο χρόνος κατασκευής του είναι 30 μήνες και το πρόγραμμα κλείνει τον Απρίλιο του 2015) και παρακαλεί τον υπουργό να προβεί σε όλες εκείνες τις διαδικασίες, ώστε να μην οδηγηθεί σε απένταξη το σημαντικότερο έργο για τη δυτική Κρήτη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024