Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚλειστό το αεροδρόμιο του Καστελόριζου λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου
Αεροδρόμια

Κλειστό το αεροδρόμιο του Καστελόριζου λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου

Στα 11 από 15 παραμεθόρια αεροδρόμια που παρέχουν την υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσεων, υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος εξυπηρετώντας επιβατικές, νοσοκομειακές, στρατιωτικές πτήσεις καθ'όλό το 24ωρο χωρίς ρεπό και άδεια, τονίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών της ΥΠΑ.

Κλειστό από το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιουλίου είναι το αεροδρόμιο του Καστελόριζου, καθώς έχει αρρωστήσει ο μοναδικός υπάλληλος του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου.

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), καταγγέλλει ότι στην πλειονότητα των περιφερειακών αεροδρομίων που λειτουργούν με τη συγκεκριμένη υπηρεσία υπηρετεί μόνιμα ένας ή και …κανένας τηλεπικοινωνιακός υπάλληλος.

“Σήμερα Σάββατο 16-07-2022 στις 19.35 τοπική ώρα έκλεισε ο ακριτικός Δημοτικός Αερολιμένας Καστελόριζου (όπως κατά το πρόσφατο παρελθόν της Ικαρίας, της Μήλου τρεις φορές, της Κοζάνης, της Νάξου και της καστοριάς), λόγω ασθένειας του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ υπαλλήλου του Πύργου Ελέγχου που παρέχει υπηρεσίες πληροφοριών Πτήσεων Αεροδρομίου (AFIS)”, αναφέρει ο Σύλλογος.

“Στα 11 από 15 παραμεθόρια αεροδρόμια που παρέχουν την υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσεων, υπηρετεί ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ υπάλληλος εξυπηρετώντας επιβατικές, νοσοκομειακές, στρατιωτικές πτήσεις καθ’όλο το 24ωρο χωρίς ρεπό και άδεια. Στα 7 από τα 11 δεν υπάρχει κανείς μόνιμος υπάλληλος και καλύπτονται με μετακινήσεις καθ’όλο τον χρόνο, αφήνοντας κενά στελέχωσης στα υπόλοιπα αεροδρόμια.

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπκού του κλάδου λόγω συνταξιοδότησης και μετάταξης 57 ατόμων σε άλλο κλάδο έχει επισημανθεί πολλές φορές τόσο στο Υπουργείο Μεταφορών όσο και στη Διοίκηση της ΥΠΑ, αλλά εσκεμμένα κωλυσιεργούν. Πρέπει να επισημανθεί ότι στη λίστα των υπό μετάταξη υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στον κλάδο μας (κωλυσιεργεί η υλοποίησή της χρόνια) υπάρχει ενδιαφερόμενος για τον Δημοτικό Αερολιμένα Καστελόριζου!

Η εξάντληση του ελαχίστου προσωπικού που έχει απομείνει (αναγκάζεται να δουλεύει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής χωρίς ρεπό-άδεια και χωρίς την απαιτούμενη ημερήσια ξεκούραση λόγω 24ωρου stand by για αεριοδιακομιδές, με φαινόμενα λιποθυμιών και απώλειας προσανατολισμού λόγω κόπωσης) και η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω αύξησης της αεροπορικής κίνησης, διαμορφώνουν επικίνδυνες καταστάσεις για την ασφάλεια των πτήσεων – επιβαινόντων, την υγεία των συναδέλφων και την εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού και των κατοίκων των ακριτικών νησιών γενικότερα. Η μείωση των αποδοχών μας ήρθε να προστεθεί σαν το ‘κερασάκι στην τούρτα’. Για όλα τα παραπάνω ο σύλλογος είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 11/7/2022, την οποία το δικαστήριο θεώρησε παράνομη!

Καλούμε τον Υπουργό αλλά και τη διοίκηση της ΥΠΑ να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά”.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου άμεσα δεσμεύεται να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους εποπτικούς οργανισμούς Α.ΠΑ.-EASA, αλλά και τις αρμόδιες δικαστικές εισαγγελικές αρχές για παραβάσεις κανονισμών και εργασιακών συνθηκών. Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Απαιτούμε:

  • Την άμεση ολοκλήρωση των μετατάξεων στον κλάδο που εκκρεμούν-κωλυσιεργούν εδώ και αρκετά χρόνια και άμεσες προσλήψεις
  • Την οικονομική αποκατάσταση του κλάδου μας.

Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις στην εργασία μας από τη συνέχιση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης και των υπολοίπων περιφερειακών αεροδρομίων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024