Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςLufthansa και LATAM αποσύρονται από τη Βενεζουέλα
Αερομεταφορές

Lufthansa και LATAM αποσύρονται από τη Βενεζουέλα

Οι χρηματοπιστωτικοί περιορισμοί στη Βενεζουέλα κατέστησαν αδύνατον για την αεροπορική εταιρεία να μετατρέψει τα κέρδη της από το νόμισμα της Βενεζουέλας σε δολάρια και να στείλει τα χρήματα αυτά στο εξωτερικό. Εκτού αυτοί η ζήτηση έχει πέσει δραστικά από το 2015.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις πτήσεις της προς τη Βενεζουέλα από τις 18 Ιουνίου, λόγω των οικονομικών δυσκολιών της χώρας.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης μέσω του εκπρόσωπου της Andreas Bartles, ότι οι χρηματοπιστωτικοί περιορισμοί στη Βενεζουέλα κατέστησαν αδύνατον για την αεροπορική εταιρεία να μετατρέψει τα κέρδη της από το νόμισμα της Βενεζουέλας σε δολάρια και να στείλει τα χρήματα αυτά στο εξωτερικό.

Η οικονομία της Βενεζουέλας έχει πληγεί σκληρά από την απότομη πτώση της τιμής του πετρελαίου – η κύρια πηγή της χώρας του εισοδήματος. Η χώρα έχει υψηλό πληθωρισμό και εμφανίζει σοβαρές ελλείψεις σε βασικά αγαθά.

Σε δήλωσή της, η διοίκηση της Lufthansa ανακοίνωσε ότι “θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε την υπηρεσία μας μεταξύ Καράκας και Φρανκφούρτης, από τις 18 Ιουνίου”. Ακόμη, σημειώνει ότι η ζήτηση για διεθνείς πτήσεις προς τη Βενεζουέλα μειώθηκε από το 2015 και κατά το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, ελπίζει να αποκαταστήσει τις υπηρεσίες της στο εγγύς μέλλον.

Αλλά και η LATAM Airlines, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Λατινικής Αμερικής παύει τα δρομολόγιά της προς τη Βενεζουέλα. Η αεροπορική εταιρεία με βάση της τη Χιλή, δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι έχει αναστείλει τις πτήσεις της από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και μέχρι τον Αύγουστο θα αναστείλει και την υπηρεσία της από τη Λίμα του Περού και από το Σαντιάγκο της Χιλής. Η LATAM ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η Βενεζουέλα είναι μια σημαντική αγορά και θα “εργαστεί για να επαναλάβει τις υπηρεσίες αυτές το συντομότερο δυνατό, όταν το επιτρέψουν οι διεθνείς συνθήκες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024