Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜετά το Gatwick, προβλήματα από drown και στο αεροδρόμιο Heathrow
Αεροδρόμια

Μετά το Gatwick, προβλήματα από drown και στο αεροδρόμιο Heathrow

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη λήψη ενισχυμένων μέτρων κατά των drones, αφού επικρίθηκε ότι δεν αντιμετώπισε με την κατάλληλη σοβαρότητα τον κίνδυνο που ενδεχομένως θέτουν αυτά.

Ο βρετανικός στρατός αναπτύχθηκε στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου μετά από προβλήματα που προκλήθηκαν χθες το βράδυ από ένα drone που εθεάθη να πετά στην περιοχή. Ααποτέλεσμα ήταν η αναστολή πτήσεων που θα αναχωρούσαν από το αεροδρόμιο για μία ώρα.

“Χθες το βράδυ, κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας του Λονδίνου, οι ένοπλες δυνάμεις μας αναπτύχθηκαν για να τη βοηθήσουν και να την υποστηρίξουν”, ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας Gavin Williamson.

Εκπρόσωπου του αεροδρομίου δήλωσε ότι η διακοπή των πτήσεων ήταν ένα προληπτικό μέτρο”, ώστε να “αποτραπεί οποιαδήποτε απειλή για τη λειτουργική ασφάλεια”.

“Έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα”, ανακοίνωσε από την πλευρά της η Scotland Yard. “Κάνουμε ενδελεχείς έρευνες στα περίχωρα του Heathrow, προκειμένου να εντοπίσουμε οποιονδήποτε μπορεί να ευθύνεται”.

Παρόμοιο περιστατικό είχε ήδη προκαλέσει αναστάτωση στο αεροδρόμιο Gatwick, το δεύτερο σε κίνηση στη Βρετανία, μεταξύ της 19ης και της 21ης Δεκεμβρίου. Σε τρεις μέρες περίπου 1.000 πτήσεις ματαιώθηκαν ή άλλαξαν πορεία, προκαλώντας προβλήματα σε 140.000 επιβάτες. Ο στρατός είχε και τότε κληθεί σε ενίσχυση για την εγγύηση της ασφάλειας του αεροδρομίου.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη λήψη ενισχυμένων μέτρων κατά των drones, αφού επικρίθηκε ότι δεν αντιμετώπισε με την κατάλληλη σοβαρότητα τον κίνδυνο που ενδεχομένως θέτουν αυτά. Τα μη επανδρωμένα τηλεχειριζόμενα αεροπλάνα θα απαγορευθούν κυρίως σε μια ζώνη 5 χλμ. γύρω από τα αεροδρόμια, έναντι της απαγόρευσης ενός χιλιομέτρου, που ισχύει σήμερα.

Από την πλευρά τους επίσης, τα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν αρκετά εκατομμύρια στερλίνες σε εξοπλισμό κατά των drones.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024