Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςMichael O'Leary (Ryanair): 'Η εποχή του εισιτηρίου των 10 ευρώ έχει τελειώσει'
Αεροπορικές εταιρείες

Michael O'Leary (Ryanair): 'Η εποχή του εισιτηρίου των 10 ευρώ έχει τελειώσει'

Ο μέσος ναύλος της αεροπορικής εταιρείας θα αυξηθεί από περίπου 40 ευρώ (33,75 λίρες) πέρυσι σε περίπου 50 ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, δήλωσε στο BBC.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Michael O’Leary πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πετούν συχνά, παρά το αυξανόμενο κόστος ζωής. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο χαμηλότερο άκρο της αγοράς, τους πραγματικά φθηνούς διαφημιστικούς ναύλους μας – του ενός ευρώ, των 0,99 ευρώ, ακόμη και των 9,99 ευρώ – νομίζω ότι δε θα τους δείτε για τα επόμενα χρόνια” είπε στην εκπομπή “Today” του BBC Radio 4.

Η αύξηση του κόστους των καυσίμων που ανεβάζει τους αεροπορικούς ναύλους, αυξάνει επίσης τους λογαριασμούς της ενέργειας των νοικοκυριών, καταναλώνοντας τα διαθέσιμα εισοδήματα των ανθρώπων. Ωστόσο, ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας είπε, ότι παρά το γεγονός αυτό, αναμένει από τους πελάτες να αναζητήσουν επιλογές χαμηλότερου κόστους αντί να περιορίσουν τις πτήσεις.

“Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πετούν συχνά. Αλλά νομίζω ότι θα γίνουν πολύ πιο ευαίσθητοι στις τιμές“.

Καθώς τα αεροπορικά εισιτήρια έγιναν φθηνότερα τις τελευταίες δεκαετίες, ο αριθμός των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν έχει αυξηθεί, με περισσότερους ανθρώπους να κάνουν μικρά διαλείμματα στο εξωτερικό, εκτός από τις ετήσιες διακοπές τους. Αεροπορικές εταιρείες, όπως η Ryanair, η Easyjet, η Vueling και η Wizz Air ανταγωνίζονται για να προσφέρουν χαμηλού κόστους υπηρεσίες.

Οι εμπορικές πτήσεις αντιπροσωπεύουν τώρα περίπου το 2,4% των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και ο κλάδος αντιμετωπίζει πιέσεις να μειώσει τον αντίκτυπό του στο κλίμα, και από εκστρατείες ώστε να πείσουν τους ανθρώπους να στραφούν στα σιδηροδρομικά και οδικά ταξίδια.

Ωστόσο, ο κ. O’Leary υποστήριξε ότι οι οδικές μεταφορές και η ναυτιλία συνεισφέρουν περισσότερο στο CO2 συνολικά, ενώ σημείωσε ότι η εστίαση στη μείωση των εκπομπών από τα αεροπορικά ταξίδια ήταν “άστοχη”.

Είπε ακόμη ότι η Ryanair επενδύει σε αεροσκάφη με μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου και ότι μεγαλύτερες μειώσεις στη χρήση ορυκτών καυσίμων θα προέλθουν από τη μετάβαση από τη βενζίνη και το ντίζελ σε ηλεκτρικά οδικά οχήματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024