Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέα εποχή στα αεροπορικά ταξίδια με ηλεκτρικά αεροταξί
Αερομεταφορές

Νέα εποχή στα αεροπορικά ταξίδια με ηλεκτρικά αεροταξί

Η συνεργασία της United Airlines με την Archer, την κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτρικών αεροταξί σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα αεροπορικά ταξίδια όπου η τεχνολογία καινοτομεί. Η οικονομική δέσμευση των 10 εκατομμυρίων δολλαρίων της United Airlines αποτελεί ψήφος εμπιστοσύνης της εταιρίας προς στην ομάδα Archer, και εδραιώνει τη θέση της ως ηγέτη στις βιώσιμες και καινοτόμες μεταφορές.

Η United Airlines κατέβαλε 10 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στην Archer Aviation, κατασκευάστρια εταιρία των ηλεκτρικών αεροταξί eVTOL με έδρα τη Santa Clara της Καλιφόρνια για 100 από τα ηλεκτρικά κάθετα αεροσκάφη της εταιρείας. Η United Airlines είχε συμφωνήσει στην αγορά των αεροπορικών ταξί το 2021, από την Archer που σχεδιάζει και αναπτύσσει ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης για χρήση σε αστικά δίκτυα αεροπορικής κινητικότητας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Archer, Adam Goldstein αποκαλεί την πληρωμή «ορόσημο» στη συνεργασία της Archer με την United Airlines. Η κατάθεση μετρητών της United σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη στον οδικό χάρτη της Archer προς την εμπορευματοποίηση, καθώς οι δύο εταιρείες «ξεκινούν αυτή τη νέα εποχή στα αεροπορικά ταξίδια», λέει ο Goldstein.

Ο Michael Leskinen, πρόεδρος της United Airlines Ventures, του επενδυτικού βραχίονα της United, λέει ότι η πληρωμή αποδεικνύει τη «δέσμευσή της στην τεχνολογία eVTOL (ηλεκτρική κάθετη απογείωση και προσγείωση).»

Οι καταναλωτές, οι επιχειρήσεις και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ευθυγραμμίζονται με την προτεραιότητα στην τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τον Leskinen. Λέει ότι η United Airlines Ventures επενδύει σε εταιρείες που εργάζονται προς τον στόχο της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050, χωρίς τη χρήση παραδοσιακών αντισταθμίσεων άνθρακα.

Τα ηλεκτρικά αεροπορικά ταξί «έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην επίτευξη ταξιδιών με ουδέτερο εκπομπές άνθρακα και να χρησιμεύσουν ως ένα καινοτόμο νέο εργαλείο για να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες της United αισθάνονται άνεση, και αποτελεσματικότητα κατά τις μετακινήσεις τους σε πόλεις σε όλο τον κόσμο», λέει ο Leskinen.

Η Archer ολοκλήρωσε πρόσφατα την προκαταρκτική αναθεώρηση του σχεδιασμού του αεροσκάφους και έχει προχωρήσει στο στάδιο ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης. Η σχολαστική ανασκόπηση επικεντρώθηκε στις κατασκευαστικές απαιτήσεις και στη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και στη διασφάλιση της βιώσιμης κυκλοφορίας του προϊόντος στην αγορά, σύμφωνα με την Archer.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα εγκρίνει το αεροσκάφος για να πετάει με επιβάτες, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024