Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέα πτήση της Lufthansa συνδέει τη Φρανκφούρτη με τον Παναμά
Αεροπορικές εταιρείες

Νέα πτήση της Lufthansa συνδέει τη Φρανκφούρτη με τον Παναμά

Το νέο δρομολόγιο ενισχύει το προφίλ και την παρουσία της Lufthansa στη Λατινική Αμερική.

Ένα νέο απευθείας δρομολόγιο μεταξύ Φρανκφούρτης και Παναμά εγκαινίασε στις 2 Μαρτίου η Lufthansa, συνδέοντας την Ευρώπη με τον σημαντικό αυτόν οικονομικό και ναυτιλιακό κόμβο της Κεντρικής Αμερικής. Η πρώτη πτήση με αριθμό LH 484 αναχώρησε από τη Φρανκφούρτη στις 10:15 τοπική ώρα και αφίχθη στο Aeropuerto Internacional de Tocumen του Παναμά στις 16:40 τοπική ώρα. Την ίδια μέρα, λίγο αργότερα, στις 18:45 τοπική ώρα, η πτήση LH 485 προς ανατολάς άφησε την πόλη του Παναμά και προσγειώθηκε στη Φρανκφούρτη την επομένη το πρωί στις 11:35 τοπική ώρα. Η Lufthansa θα εκτελεί το νέο δρομολόγιο πέντε φορές την εβδομάδα, καθ‘ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
O Παναμάς, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κόστα Ρίκα και την Κολομβία, γνώρισε τα τελευταία χρόνια ταχεία και ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Η παγκοσμίου φήμης Διώρυγα του Παναμά, ο σημαντικός τραπεζικός τομέας, η ευνοϊκή γεωγραφική θέση και η άρτια αναπτυγμένη υποδομή της χώρας αποτελούν σημαντικά κίνητρα για να επισκεφθεί κανείς τον Παναμά, τόσο για επαγγελματικούς λόγους, όσο και για λόγους αναψυχής. Με τις παρθένες παραλίες της, το μεγάλο αριθμό εθνικών πάρκων, τα δάση με την τροπική και τη μαγκρόβια βλάστηση και ένα μοναδικό υποβρύχιο κόσμο, αυτή η χώρα της Κεντρικής Αμερικής προσφέρει στους παραθεριστές την εμπειρία μιας αξέχαστης διαμονής. 
 
Με την προσθήκη προορισμών, όπως η Πόλη του Παναμά, που αποτελεί σημαντικό κόμβο αλλαγής πληρωμάτων πλοίων, αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το μερίδιο της Lufthansa στις πωλήσεις εισιτηρίων στο ναυτιλιακό κλάδο, τόσο στη διεθνή όσο και στην ελληνική αγορά. Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εισιτηρίων του Ομίλου που πωλούνται στην Ελλάδα και την Κύπρο, αφορούν τον τομέα της ναυτιλίας. 
 
Ο Παναμάς είναι επίσης ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τις υπόλοιπες χώρες της Κεντρικής Αμερικής και τα νησιά της Καραϊβικής. Από αυτήν την άποψη, η νέα διμερής συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού της Lufthansa με την Copa Airlines, τον κορυφαίο αερομεταφορέα της Κεντρικής Αμερικής με έδρα τον Παναμά, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών επιλογών με πολλά πλεονεκτήματα.
 
Με βάση τη νέα συμφωνία, οι επιβάτες της Lufthansa, μπορούν να ταξιδέψουν από τον Παναμά προς 73 επιπλέον προορισμούς στο Εκουαδόρ, τη Βενεζουέλα, το Περού και την Κόστα Ρίκα, με πτήσεις κοινού κωδικού της Lufthansa που θα εκτελούνται με αεροσκάφη της Copa Airlines. Αντίστοιχα, οι επιβάτες της Copa Airlines αποκτούν πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο του Ομίλου Lufthansa, το οποίο σήμερα περιλαμβάνει 261 προορισμούς σε 101 χώρες.
 
Με δεδομένο ότι και οι δύο αεροπορικές εταιρείες είναι μέλη της Star Alliance, οι επιβάτες τους μπορούν να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν μίλια στο πρόγραμμα ConnectMiles ή Miles & More. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες της Lufthansa έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μόνο μια φορά check in τις αποσκευές τους κατά την αναχώρηση, χωρίς να χρειαστεί να επαναλάβουν τη διαδικασία για την πτήση της Copa Airlines προς τον τελικό προορισμό τους. Επίσης, εξασφαλίζουν όλες τις κάρτες επιβίβασης για το ταξίδι τους από το αεροδρόμιο αναχώρησης και απολαμβάνουν πρόσβαση στη lounge του αεροδρομίου της Πόλης του Παναμά. 
 
Αν και η Πόλη του Παναμά είναι μια νέα προσθήκη στο δίκτυο της Lufthansa, ωστόσο ο Όμιλος Lufthansa δεν είναι νεοεισερχόμενος εκεί. Τον Μάρτιο του 2014, η LSG Sky Chefs ανοίξε μια νέα, πρότυπη μονάδα παραγωγής εντός του Διεθνούς Αεροδρομίου Tocumen, αντικαθιστώντας την προηγούμενη εγκατάσταση, η οποία λειτουργούσε από το 1963. Αυτή η εξέλιξη ήταν μέρος του ευρύτερου σχεδίου επέκτασης του αεροδρομίου που απαιτούσε η σημαντική αύξηση του αριθμού των επιβατών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Η νέα εγκατάσταση τροφοδοσίας αεροπλάνων απασχολεί σήμερα περίπου 500 άτομα που παράγουν κατά μέσο όρο 27.000 γεύματα την ημέρα για περίπου 200 πτήσεις.
 
 
 
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024