Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέα, στρατηγική συνεργασία της Qantas Airways με την Emirates Airline
Αερομεταφορές

Νέα, στρατηγική συνεργασία της Qantas Airways με την Emirates Airline

Οι φήμες για πιθανή συνεργασία μεταξύ του εθνικού αερομεταφορέα της Αυστραλίας Qantas και του αεροπορικού 'γίγαντα' Emirates Airlines επιβεβαιώθηκαν χθες από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Qantas, Alan Joyce.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas Airways, ανακοίνωσε την Πέμπτη, συνεργασία της με την εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Emirates Airline, μεταφέροντας έτσι τον κόμβο της για τις ευρωπαϊκές πτήσεις από τη Σιγκαπούρη στο Ντουμπάι. Με αυτήν τη συμφωνία η Qantas Airways ολοκληρώνει την 17χρονη συνεργασία της με την βρετανική εταιρεία British Airways.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Alan Joyce εξήγησε το λόγο για τη νέα, πολύ σημαντική παγκόσμιας συμφωνία μεταξύ της Quantas και της Emirates: “Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί ο Tim Clark, διευθύνων σύμβουλος της Emirates και εγώ υπογράψαμε μια εμπορική συμφωνία για το σχηματισμό διεθνούς ηγετικής αεροπορικής εταιρείας, μεταξύ της Qantas και της Emirates. Έχουμε συμφωνήσει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε στους πελάτες μας την πιο ολοκληρωμένη premium ταξιδιωτική εμπειρία στον πλανήτη. Θα είμαστε έτοιμοι, ώστε να παρέχουμε το καλύτερο τόσο σε αεροπορικά δίκτυα, συχνότητες, αεροπορικά σαλόνια αναμονής, προγράμματα πίστης πελατών και εμπειρίας του πελάτη. Δε θα υπάρξει καμία επένδυση ιδίων κεφαλαίων από τις δύο πλευρές. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη συνεργασία, που βασίζεται σε κοινά πρότυπα και προσδοκίες”, δήλωσε.

Εν αναμονή της έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές, από τον Απρίλιο του 2013 η Qantas θα μεταφέρει τον κόμβο της για τις ευρωπαϊκές πτήσεις από τη Σιγκαπούρη στο Ντουμπάι. “Οι καθημερινές υπηρεσίες με τα Airbus A380 της εταιρείας για το Λονδίνο από τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ θα διέλθουν μέσω του Terminal 3 του Ντουμπάι, το μόνο Terminal στον κόσμο κατασκευασμένο αποκλειστικά για A380. Η Qantas και η Emirates θα είναι οι μόνες αεροπορικές εταιρείες στο συγκεκριμένο Terminal, συνεπώς θα έχουμε ισχυρή παρουσία της Qantas και πρόσβαση σε υπέροχα σαλόνια αναμονής και εγκαταστάσεις για την πελάτες μας”, πρόσθεσε ο Joyce.

According to Qantas CEO, the new partnership will commence with 14 daily Qantas-operated or coded Boeing 777 and A380 flights from Adelaide, Brisbane, Melbourne, Perth and Sydney to Dubai, with its 24 hour hub and connection to four continents, providing an access to some 33 European destinations, of which seven are served also with an Airbus A380 such as London, Paris and Rome. Qantas travellers will also have access to over 30 Middle East and North African destinations from Dubai. However, Qantas flights to Frankfurt will be terminated while nothing has been yet announced about QF flights to London.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Qantas, η νέα εταιρική σχέση θα ξεκινήσει με 14 καθημερινές πτήσεις της Qantas (ή με Κοινό Κωδικό), με Boeing 777 και A380, από Αδελαΐδα, Μπρισμπέιν, Μελβούρνη, Περθ και Σύδνεϋ προς Ντουμπάι, τον 24ωρο κόμβο και με σύνδεση σε τέσσερις ηπείρους, παρέχοντας πρόσβαση σε περίπου 33 ευρωπαϊκούς προορισμούς. Από αυτές επτά εξυπηρετούνται επίσης με αεροσκάφος Airbus A380 (π.χ. Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη). Οι επιβάτες της Qantas θα έχουν επίσης πρόσβαση σε πάνω από 30 προορισμούς της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής μέσω Ντουμπάι. Ωστόσο, οι πτήσεις της Quantas προς Φρανκφούρτη θα σταματήσουν, ενώ τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη για τις πτήσεις της εταιρείας προς Λονδίνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024