Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέο δρομολόγιο της Aegean Airlines προς Αbu Dhabi και πτήσεις Κοινού Κωδικού με την Etihad
Αεροπορικές εταιρείες

Νέο δρομολόγιο της Aegean Airlines προς Αbu Dhabi και πτήσεις Κοινού Κωδικού με την Etihad

Μελλοντικά, η Aegean Airlines, σκοπεύει να τοποθετήσει τους κωδικούς πτήσεών της, στις πτήσεις της Etihad Airways από το Abu Dhabi προς την Αθήνα, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Μελβούρνη, το Περθ και το Σύδνεϋ.

Η εταιρεία Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (HAE) υπέγραψε συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού (code share) με την Aegean Airlines, τη μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η Aegean Airlines από τις 30 Μαρτίου 2014, θα πραγματοποιεί τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις από Αθήνα προς Abu Dhabi, ενώ η χρήση των κωδικών πτήσεων της Etihad Airways, σε πτήσεις της Aegean Airlines, τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών. Οι νέες πτήσεις της Aegean Airlines από Αθήνα προς Abu Dhabi θα εκτελούνται με αεροσκάφος τύπου Airbus 320, χωρητικότητας 168 θέσεων.

Η Etihad Airways, θα τοποθετήσει τους κωδικούς πτήσεων της, σε εκτός Αθήνας πτήσεις προς 16 ελληνικούς προορισμούς, καθώς και σε δέκα επιπλέον πόλεις της Ευρώπης της Aegean Airlines.

Σε αντάλλαγμα, η Aegean Airlines θα προσφέρει νέες πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ της Αθήνας και επτά προορισμών στην περιοχή του κόλπου, στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines, δήλωσε: “Από τη συνεργασία με την Etihad Airways, η Aegean Airlines αποκτάει πρόσβαση στην περιοχή του κόλπου και στη Νότια Αφρική, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι ευκαιρίες σύνδεσης με την Αυστραλία. Συμπληρωματικά, η Aegean Airlines θα προσελκύσει στο δίκτυό της το επιβατικό κοινό της  Etihad και θα ενισχύσει την πρόσβαση από και προς την Ελλάδα, μέσω του Abu Dhabi.

Η συνδυαστική πρόταση προς τους επιβάτες που ταξιδεύουν τόσο για επαγγελματικούς όσο και για τουριστικούς λόγους, ποτέ δεν υπήρξε τόσο ισχυρή. Η επιβραβευμένη ποιοτική εξυπηρέτηση τόσο της Aegean Airlines όσο και της Etihad Airways εγγυώνται την καλύτερη πιθανή ταξιδιωτική εμπειρία.

Είμαι αισιόδοξος πως ο ελληνικός τουρισμός, καθώς και οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη ανάπτυξη, όπως επίσης και το Abu Dhabi, που είναι η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και ένας από τους σημαντικότερους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς”.

 Ο κ. James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways  δήλωσε: “Τον Ιούνιο του 2009 ξεκινήσαμε  να πραγματοποιούμε καθημερινές πτήσεις από το Abu Dhabi προς την Αθήνα και έκτοτε, η ζήτηση για ενίσχυση του δικτύου έχει αυξηθεί σημαντικά.

Οι νέες πτήσεις της Aegean Airlines από την Αθήνα προς το Abu Dhabi, θα ενισχύσουν το ήδη υπάρχον καθημερινό πρόγραμμα της Etihad Airways ανάμεσα στις δύο πόλεις, καθώς και τα δρομολόγια μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου παγκόσμιου δικτύου μας.

Οι προτάσεις του επιβατικού κοινού θα ενδυναμωθούν σύντομα, καθώς θα τοποθετήσουμε τον κωδικό μας σε πτήσεις της Aegean Airlines προς διάσημους ελληνικούς προορισμούς διακοπών.

Oι προορισμοί αυτοί, περιλαμβάνουν την Αλεξανδρούπολη, τα Χανιά, τη Χίο, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, την Καβάλα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, την Κω, τη Λήμνο, τη Μύκονο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη.

Οι πτήσεις αυτές θα έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στο επαγγελματικό και τουριστικό επιβατικό κοινό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ευρύτερη περιοχή του κόλπου, αλλά εξίσου και στους ταξιδιώτες από μακρινούς προορισμούς, συμπεριλαμβάνοντας και την Ελληνική διασπορά στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική”.

Οι προορισμοί της Aegean Airlines οι οποίοι θα εκτελούνται με αριθμό πτήσης της Etihad Airways περιλαμβάνουν τη Βιέννη, την Πράγα, τη Ρώμη, τη Βενετία, τη Βαρσοβία, το Βουκουρέστι, τη Μαδρίτη, τα Τίρανα, τη Σόφια και τη Λάρνακα.

Μελλοντικά, η Aegean Airlines, σκοπεύει να τοποθετήσει τους κωδικούς πτήσεών της, στις πτήσεις της Etihad Airways από το Abu Dhabi προς την Αθήνα, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Μελβούρνη, το Περθ και το Σύδνεϋ.

Οι νέες πτήσεις από Abu-Dhabi προς Αθήνα, είναι ήδη διαθέσιμες προς κράτηση από τις ιστοσελίδες etihad.com και aegeanair.com, από τα κέντρα επικοινωνίας της Etihad Airways καθώς και μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων, ενώ οι προορισμοί κοινού κωδικού θα είναι σύντομα διαθέσιμοι και κατόπιν έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές.

Συνδυασμένο πρόγραμμα πτήσεων Αμπού Ντάμπι-Αθήνα 

Από

Προς

Ώρα αναχώρησης

Ώρα άφιξης

Ημέρες

Τύπος Αεροσκάφους

Εταιρεία

AUH

ATH

09:30

12:55

Καθημερινά

A320

Etihad

ATH

AUH

13:55

20:25

Καθημερινά

A320

Etihad

AUH

ATH

02:00

06:00

Δευ,Τρι, Πεμ, Σαβ

A320

Aegean

ATH

AUH

19:00

00:30 + 1

Δευ,Τετ, Παρ, Κυρ

A320

Aegean

Εμφάνιση του θερινού προγράμματος για το έτος 2014, με τοπικές ώρες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024