Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΝέος πρόεδρος ΔΣ του ΔΑΑ ο Ρ. Λαμπίρης στη θέση του εκλιπόντος Γ. Αρώνη
Αεροδρόμια

Νέος πρόεδρος ΔΣ του ΔΑΑ ο Ρ. Λαμπίρης στη θέση του εκλιπόντος Γ. Αρώνη

Ο κ. ο Ριχάρδος Λαμπίρης έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, όπου ολοκλήρωσε μεγάλο αριθμό σημαντικών ιδιωτικοποιήσεων.

Απεβίωσε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο “Υγεία”, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ο τραπεζίτης και νυν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος“, Γιώργος Αρώνης.

Εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια σε κορυφαίες θέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα – Συνέδεσε το όνομά του με την Alpha Bank όπου διετέλεσε αναπληρωτής CEO – Ήταν πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα “Ελ. Βενιζέλος”. Ο Γιώργος Αρώνης εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια στον τραπεζικό κλάδο, υπηρετώντας σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης του ανώτατου managment ελληνικών και ξένων τραπεζών. Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα εργαζόμενος στην Αθήνα για λογαριασμό της ολλανδικής τράπεζας ABN Ambro Bank. Εξελίχθηκε γρήγορα στην ιεραρχία δημιουργώντας ισχυρές εμπορικές σχέσεις της τράπεζας στον τομέα των Λιανικών Πωλήσεων. Στη συνέχεια ανέλαβε τη Διεύθυνση του τομέα της Καταναλωτικής Πίστης της τράπεζας, φτάνοντας μέχρι τη θέση του γενικού διευθυντή Καταναλωτικής Πίστης της ABN. Το 1999, έκανε το άλμα και πέρασε στο δυναμικό των ελληνικών τραπεζών καθώς εντάχθηκε στο managment της Εθνικής Τράπεζας. Οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες και τα προσόντα του τον οδήγησαν το 2002 στη θέση του γενικού διευθυντή της λιανικής τραπεζικής.

Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών εξελέγη σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κ. Ριχάρδος Λαμπίρης. Ο κ. Λαμπίρης σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Sussex και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc. in Project Management από το πανεπιστήμιο του Birmingham. Είναι επίσης κάτοχος MSc. in International Trade, Transport and Finance από το City University της Μεγάλης Βρετανίας. Έχοντας εργαστεί αρχικά στη Rockwell Golde, στράφηκε στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική (αρχικά στην EFG Telesis Finance και, στη συνέχεια, στην HSBC Bank plc.), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα κλάδων και προϊόντων, στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στη συνέχεια, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, όπου ολοκλήρωσε μεγάλο αριθμό σημαντικών ιδιωτικοποιήσεων. Κατέχει πλέον τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ.

Στη φωτογραφία ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο κ. Ριχάρδος Λαμπίρης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024