Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΝέος πρόεδρος του ΔΣ του ΑΙΑ ο Δημήτρης Δημητρίου
Αεροδρόμια

Νέος πρόεδρος του ΔΣ του ΑΙΑ ο Δημήτρης Δημητρίου

Νέος πρόεδρος του ΔΣ του ΑΙΑ, είναι ο καθηγητής Συγκοινωνιολόγος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μέλος της ΕΑΕ και πρώην μέλος του ΔΣ, κ. Δημήτρης Δημητρίου.

Επελέγη η νέα ηγεσία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, μετά την παραίτηση του κ. Π. Ρουμελιώτη. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο επίκουρος καθηγητής με εξειδίκευση στις αερομεταφορές κ. Δημήτρης Δημητρίου, ενώ μέλος του Δ.Σ. ορίζεται ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του Μαξίμου, κ. Δημήτρης Λιάκος.

Ο κ. Δημητρίου είναι από τον Μάιο του 2015 μέλος του Δ.Σ του “Ελ. Βενιζέλος”. Είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), με διδακτορικό σε θέματα οικονομετρικών προτύπων πρόβλεψης της ζήτησης στις αερομεταφορές, ενώ έχει μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής και μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στη Διαχείριση Αεροδρομίων.

Στις πανεπιστημιακές του δραστηριότητες περιλαμβάνεται διδακτικό και ερευνητικό έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε αντικείμενα σχετικά με τον σχεδιασμό και τη διαχείριση μεταφορικών υποδομών και αεροδρομίων, την αξιολόγηση μεταφορικών υπηρεσιών, την ανάπτυξη συστημάτων αποφάσεων και σύγχρονων μορφών διοίκησης με έμφαση στις μεταφορικές επιχειρήσεις και ειδικότερα αεροδρομίων, τη διαχείριση δικτύων και την επισκόπηση σε θέματα οικονομίας των μεταφορών και επιπτώσεων στην ανάπτυξη και την τοπική οικονομία. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή συνέδρια, ειδικευμένους τόμους, ημερίδες και είναι συγγραφέας ελληνικών και διεθνών βιβλίων.

Στη δραστηριότητα του περιλαμβάνεται ερευνητικό και μελετητικό έργο σε εθνική και διεθνή κλίμακα, κυρίως σε θέματα υποστήριξης αποφάσεων, προγραμματισμού, διοίκησης, οικονομικής ανάλυσης και αξιολόγησης απόδοσης επενδύσεων σε έργα υποδομής, τη διαχείριση αεροδρομίων, την αξιολόγηση υπηρεσιών και τη διοίκηση μεταφορικών επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς επιστημονικές επιτροπές σχετικές με τη διαχείριση αεροδρομίων και τις μεταφορές (UNECE, UITP, COST κ.λπ.), έχει εκλεγεί σε διοικητικά συμβούλια σχετικών επιστημονικών ενώσεων (ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ, ΣΕΣ, ΕΕΑ, κ.λπ.) και είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επαγγελματικών ενώσεων και επιμελητήριων σε θέματα μεταφορών. Έχει διατελέσει σε θέσεις ευθύνης και διοίκησης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, όπου ήταν Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον ΟΑΣΑ και είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΑΑ (Αεροδρόμιο Αθηνών) από το 2015.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024