Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςNorwegian: 'Χωρίς περαιτέρω ενίσχυση δε θα επιβιώσουμε της κρίσης του COVID-19'
Αεροπορικές εταιρείες

Norwegian: 'Χωρίς περαιτέρω ενίσχυση δε θα επιβιώσουμε της κρίσης του COVID-19'

Μετά την κατάρρευση της ζήτησης των πελατών η Norwegian καθήλωσε 140 αεροσκάφη και απέλυσε ή πέρασε σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας 8.000 υπαλλήλους.

Η Norwegian ανέφερε απώλεια 5,3 δισ. νορβηγικών κορωνών (505,8 εκατ. ευρώ) το α’ εξάμηνο του 2020 και προειδοποίησε ότι χρειάζεται περισσότερη οικονομική υποστήριξη για να επιβιώσει από την κρίση του COVID-19.

Ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά 71% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με τον αερομεταφορέα να παραδέχεται ότι θα αντιμετωπίσει “δύσκολες στιγμές στο μέλλον”. Μετά την κατάρρευση της ζήτησης των πελατών η Norwegian καθήλωσε 140 αεροσκάφη και απέλυσε ή πέρασε σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας 8.000 υπαλλήλους.

Η πτώση ήταν τόσο δραματική που κατά το β’ τρίμηνο του έτους, η αεροπορική εταιρεία χρησιμοποίησε μόνο 7 ή 8 αεροσκάφη σε εσωτερικά νορβηγικά δρομολόγια.

“Όταν μπήκαμε στο 2020, περιμέναμε ένα θετικό αποτέλεσμα και το καλύτερο καλοκαίρι, χάρη στις επιτυχημένες πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους και μια πιο αποτελεσματική λειτουργία“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jacob Schram. “Τότε χτυπηθήκαμε από την πανδημία και η ζήτηση των πελατών σταμάτησε κυριολεκτικά από τη μία μέρα στην άλλη, καθώς επιβλήθηκαν ταξιδιωτικοί περιορισμοί και ταξιδιωτικές οδηγίες από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως”.

Καθώς η κρίση βαθαίνει, η εταιρεία έλαβε εγγύηση δανείου από τη νορβηγική κυβέρνηση ύψους περίπου 287.000 ευρώ και επιπλέον 28.500 ευρώ περίπου, από εμπορικές τράπεζες. Ωστόσο, ο Schram δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη για να ξεπεράσει την κρίση.

“Η κρίση του COVID-19 έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την αεροπορία και την ταξιδιωτική βιομηχανία, και οι περισσότερες εταιρείες χρειάζονται κυβερνητική υποστήριξη για να επιβιώσουν”, είπε. “Βλέπουμε ότι πολλοί από τους κύριους ανταγωνιστές μας λαμβάνουν σημαντική υποστήριξη ρευστότητας από τις κυβερνήσεις τους, καθώς οι αερομεταφορές αντιπροσωπεύει τη ‘ραχοκοκαλιά’ των υποδομών. Είμαστε ευγνώμονες για την εγγύηση δανείου που μας έχει διατεθεί από τη νορβηγική κυβέρνηση, για την οποία εργαστήκαμε σκληρά να αποκτήσουμε. Ωστόσο, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς, δεν αρκεί για να ξεπεράσουμε αυτήν την παρατεταμένη κρίση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024