Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ CEO της Malaysia Airlines παραδέχεται ότι η εταιρεία 'τεχνικά χρεοκόπησε'
Αεροπορικές εταιρείες

Ο CEO της Malaysia Airlines παραδέχεται ότι η εταιρεία 'τεχνικά χρεοκόπησε'

Η αεροπορική εταιρεία προχωρά σε περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας, συρρικνώνοντας το εργατικό δυναμικό της σε 14.000 άτομα, και μείωση δρομολογίων.

Ο νεοδιορισθείς διευθύνων σύμβουλος του ζημιογόνου αερομεταφορέα Malaysia Airlines, δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι ο αερομεταφορέας έχει “τεχνικά πτωχεύσει”, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αναδιάρθρωση της εταιρείας, που θα περιορίσει κατά το ένα τρίτο τις θέσεις εργασίας, θα καταργήσει ορισμένες διεθνείς διαδρομές και θα επανεξετάσει το στόλο των μεγάλων αποστάσεων.

“Είμαστε τεχνικά σε πτώχευση … η μείωση της απόδοσης ξεκίνησε πολύ πριν από τα τραγικά γεγονότα του 2014”, δήλωσε ο Christoph Mueller, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου. Όντας ήδη σε ζημιογόνα κατάσταση για χρόνια από τον περιφερειακό ανταγωνισμό, η αεροπορική εταιρεία επηρεάστηκε σοβαρά τον περασμένο χρόνο από τις δύο αεροπορικές καταστοφές.

Ο Mueller έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως διευθύνων σύμβουλος από τότε που προσλήφθηκε τον περασμένο μήνα από τον ιδιοκτήτη του αερομεταφορέα, το κρατικό Μαλαισιανό fund Khazanah, για να υλοποιήσει την αναδιάρθρωση της εταιρείας. Το fund Khazanah απέκτησε την αεροπορική εταιρεία ως μέρος ενός σχεδίου ύψους 6 δισ. Μαλαισιανών ρίνγκιτ (1,63 δισ. δολ.), με στόχο την επιστροφή της σε κερδοφορία σε διάστημα τριετίας.

Η νέα νομική ταυτότητα της εταιρείας είναι Malaysia Airlines Bhd (MAB), αντικαθιστώντας την προηγούμενη, Malaysian Airline System Bhd (MAS), με τον Mueller να υπόσχεται να παρουσιάσει ένα πλήρες εταιρικό “rebranding” στο μέλλον. Η εταιρεία επίσης επιβεβαίωσε τα γνωστοποιηθέντα σχέδια για την περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας, συρρικνώνοντας το εργατικό δυναμικό της σε 14.000 άτομα, τα οποία υλοποιούνται.

“Θα παραμείνουμε ένας πλήρους υπηρεσιών διεθνής αερομεταφορέας που συνδέει ηπείρους”, δήλωσε ο Mueller, προσθέτοντας ότι, ενώ ορισμένες διεθνείς διαδρομές θα παραμείνουν, δεν υπήρχαν σχέδια για τη μετατροπή του σε έναν περιφερειακό αερομεταφορέα. Είπε επίσης ότι δε θα υπάρξουν περικοπές στο εσωτερικό δίκτυο.

Τα μέτρα αναδιάρθρωσης θα περιλαμβάνουν “τη μείωση του μεγέθους των αεροσκαφών σε ορισμένα δρομολόγια, τη μείωση της συχνότητας σε ορισμένες διαδρομές, καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις την εγκατάλειψη της διαδρομής συνολικά”, είπε επίσης ο Mueller.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, η εταιρεία θα επανεξετάσει τον στόλο των 13 Boeing 777-200ER, αεροσκάφη που χρησιμοποιεί σε ορισμένα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, ενώ σχεδιάζει να βρει αγοραστές για δύο από τα έξι αεροσκάφη Airbus A380 που πετούν σήμερα σε προορισμούς, όπως το Λονδίνο. Επίσης, σχεδιάζει να κρατήσει ανέπαφο τον υπόλοιπο στόλο της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024