Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ διεθνολόγος Νίκος Λυμούρης νέος πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ)
Αερομεταφορές

Ο διεθνολόγος Νίκος Λυμούρης νέος πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ)

Η ΕΑΣΠ είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της ορθής χρήσης των χρονοθυρίδων (slots) που παρέχονται στις αεροπορικές εταιρείες σε συνεργασία με τα αεροδρόμια και τις αρχές αεροναυτιλίας.

Ανασυγκροτήθηκε η διοίκηση της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ), με την τοποθέτηση του διεθνολόγου κ. Νίκου Λυμούρη στη θέση του προέδρου.

Ο Νικόλαος Λυμούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης στην Ευρωπαϊκή Διοίκηση και Πολιτική (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Certificate in the Law of European Union (Academy of European Law, EUI), Certificate in European Union Law (Centre of European Law, King’s College) και Cerificate in the Dynamics of European Integration (University College Dublin & University of Cologne). Aπό το 2007 είναι Διδάκτωρ Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης (Υπότροφος Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Η διδακτορική του διατριβή βραβεύθηκε το 2008 από την Ελληνική Πανεπιστημιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Σπουδών (Ε.Π.Ε.Ε.Σ.) ως η καλύτερη διδακτορική διατριβή που εκπονήθηκε σε ελληνικό Πανεπιστήμιο κατά την περίοδο 2004-2007 (βραβείο Θ. Καρατζά). Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής σε σειρά συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ άρθρα του έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Έχει εκδώσει τέσσερα εγχειρίδια από τις Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το Σχέδιο Ευρωπαϊκού Συντάγματος (από κοινού με τον καθηγητή κ. Κ. Στεφάνου), για τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και την Υπόθεση του Κουρουπητού.

Ακόμη, η δικηγόρος κα Νικολέττα Παπαδαυίδ – Πατέρα ορίστηκε εκτελεστικός αντιπρόεδρος και μέλη οι κ.κ.: Μανούσος Κωνσταντίνος, οικονομολόγος, Βαλαούρας Χαράλαμπος, μηχανολόγος – μηχανικός και Ανδρεαδάκη Ζαχαρένια, δικηγόρος.

Η θητεία του προέδρου και των μελών της Αρχής είναι πενταετής και παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι το διορισμό νέων μελών. Ο χρόνος παράτασης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες.

Η ΕΑΣΠ είναι Ανεξάρτητη Αρχή, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε με τον Ν. 3534 στις 23 Φεβρουαρίου 2007. Η ΕΑΣΠ είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της ορθής χρήσης των χρονοθυρίδων (slots) που παρέχονται στις αεροπορικές εταιρείες σε συνεργασία με τα αεροδρόμια και τις αρχές αεροναυτιλίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024