Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΌ. Κεφαλογιάννη: Οι αερομεταφορές έχουν πολυσχιδή ρόλο στον τομέα του τουρισμού
Υπουργείο Τουρισμού

Ό. Κεφαλογιάννη: Οι αερομεταφορές έχουν πολυσχιδή ρόλο στον τομέα του τουρισμού

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε την αξιοσημείωτη πρόοδο της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Aegean για τη χώρα μας, τονίζοντας την πρωταγωνιστική θέση που κατέχει και εστίασε στη συμβολή της στην προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Στη σημασία των επενδύσεων για τον ελληνικό τουρισμό στις οποίες περιλαμβάνεται και ο τομέας των μεταφορών αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας σε εκδήλωση της Aegean στην Κρήτη κατά την οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της εταιρείας για τις πτήσεις του 2015.

Η υπουργός επισήμανε την αξιοσημείωτη πρόοδο της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας για τη χώρα μας, τόνισε την πρωταγωνιστική θέση που κατέχει και εστίασε στη συμβολή της στην προβολή του ελληνικού τουρισμού. Όπως είπε, “εφαρμόζουμε μια νέα Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό και την προοπτική του. Θέλουμε όλους όσοι με τον δικό τους τρόπο και ρόλο συντελούν στην εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού να συνταχθούν με το σχέδιό μας. Να ενστερνιστούν την προσπάθειά μας, να ενταχθούν στο όραμά μας, να συμβάλλουν στην εθνική μας υπόθεση που είναι ο ελληνικός τουρισμός. Είναι προς όφελος όλων μας να αναπτύσσονται ελληνικές επιχειρήσεις όπως η Aegean και να αποκτούν δυναμική“.

Ακόμα η υπουργός ανάφερε πώς ο τομέας των μεταφορών διαδραματίζει τον δικό του δομικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού, στη διευκόλυνση της μετακίνησης των επισκεπτών, και φυσικά στη διαμόρφωση της εικόνας της χώρας.
Δεν νοείται, είπε η κα Κεφαλογιάννη, τουριστική ανάπτυξη και χώρα με άνοδο στον τουρισμό που δεν έχει εξασφαλίσει όχι μόνο βασικές δομές, αλλά και υψηλότατη ποιότητα στον τομέα των μεταφορών.
Σύμφωνα με την υπουργό, “οι αερομεταφορές έχουν πολυσχιδή ρόλο στον τομέα του τουρισμού. Διότι δε συμβάλλουν μόνο στις μετακινήσεις, αλλά αποτελούν και παράμετρο της διεθνούς παρουσίας της χώρας. Είναι μια οπτική της εικόνας της χώρας. Η παρουσία των εταιρειών αερομεταφορών στα αεροδρόμια, στα τουριστικά γραφεία, αποτελεί μέρος μιας περιεκτικής διαφήμισης με δυνατό μήνυμα“.

Επιπρόσθετα, η υπουργός Τουρισμού έκανε αναφορά στις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και εξήρε την μέχρι σήμερα πορεία, όπως συνδιαμορφώθηκε με τους φορείς του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό έστειλε μήνυμα σταθερής ανοδικής συνέχειας του ελληνικού τουρισμού με περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, εμπλουτισμό υπηρεσιών και τουριστικών παροχών, με απώτερο στόχο να ανέλθει υψηλότερα και τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν να αποδοθούν στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024