Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ Όμιλος Emirates ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 13% φθάνοντας τα 11,5 δισ. δολ.
Αεροπορικές εταιρείες

Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 13% φθάνοντας τα 11,5 δισ. δολ.

Η Emirates μετέφερε 21,5 εκατ. επιβάτες (αύξηση 15%), προσέθεσε 10 νέα αεροσκάφη στο στόλο της (αύξηση χωρητικότητας 16%), διατήρησε την πληρότητα επιβατών στο 79,2% και σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 475 εκατ. δολ.

Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε τα αποτελέσματα εξαμήνου, τα οποία παραμένουν υψηλά παρά τη συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική πίεση και τις συνεχιζόμενες υψηλές τιμές των καυσίμων. Παράλληλα, αντικατοπτρίζουν τη σταθερή έμφαση του Ομίλου στο μακροπρόθεσμο όραμά της για επιχειρηματική ανάπτυξη.
 
Τα έσοδα του Ομίλου Emirates ανήλθαν στα 11,5 δισ. δολ.για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, το οποίο έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, αυξημένα κατά 13% σε σχέση με τα 10,2 δισ. δολ. που κατέγραψε ο Όμιλος την 30η Σεπτεμβρίου 2012.

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 600 εκατ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 4% σε σύγκριση με τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου του 2012. Η ταμειακή θέση του Ομίλου στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 ήταν στα 4,9 δισ. δολ., σε σύγκριση με τα 7,3 δισ. δολ. στις 31 Μαρτίου 2013. Αυτά προέκυψαν από την πληρωμή ομολόγου ύψους 1,8 δισ. δολ. που έληξε τον Ιούλιο του 2013 την πληρωμή της πρώτης δόσης ομολόγου Sukuk 1 δισ. δολ., η οποία ανήλθε στα 367 εκατ. Ντίρχαμ και την αναχρηματοδότηση νέων αεροσκαφών, μηχανών, ανταλλακτικών και άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου, ύψους 7 δισ. Ντίρχαμ.

“Το παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση. Παραμένουμε ευέλικτοι, παρά την ανάπτυξή μας, και η ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε και να ενεργούμε με ταχύτητα αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας μας. Οι επενδύσεις μας στις υποδομές τόσο της Emirates όσο και της dnata συνεχίζουν να αποδίδουν και παρόλο που παρακολουθούμε στενά τη διαχείριση των άμεσων επιχειρηματικών μας στόχων, ποτέ δεν ξεχνάμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας. Για το λόγο αυτό συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δομή των επιχειρήσεών μας”, δήλωσε η Αυτού Υψηλότης, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive, της Emirates Airline και του Ομίλου.

Τους τελευταίους έξι μήνες, ο Όμιλος συνέχισε να επενδύει και να διευρύνει την βάση των εργαζομένων του, αυξάνοντας το συνολικό προσωπικό, σε σύγκριση με αυτούς που απασχολούσε ο Όμιλος στις 31 Μαρτίου 2013 σε ποσοστό 11,7%, το οποίο πλέον αριθμεί περισσότερα από 75.800 άτομα.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του τρέχοντος οικονομικού έτους, η Emirates παρέλαβε 10 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου- έξι αεροσκάφη τύπου Α380, τρία Boeing 777 και 1 εμπορευματικό αεροσκάφος Boeing 777, με επιπλέον 15 αεροσκάφη προς παράδοση μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους (31 Μαρτίου 2014). Η Emirates επένδυσε επίσης στο δίκτυό της ξεκινώντας τη λειτουργία δρομολογίων σε δύο ακόμα νέους προορισμούς- Χανέντα και Στοκχόλμη- φθάνοντας σε επτά τους νέους προορισμούς που προστέθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες, συμπεριλαμβανομένων των Αδελαΐδα, Λυών, Πουκέτ, Βαρσοβία και Αλγερία.

Παρά τις θεμελιώδεις προκλήσεις που παρουσιάζουν οι υψηλές τιμές των καυσίμων, η παγκόσμια οικονομία που βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάκαμψης και η ισχυρή απόδοση του δολάριου ΗΠΑ έναντι άλλων βασικών νομισμάτων, παράγοντες που επηρέασαν τα έσοδα, η Emirates συνεχίζει να παρουσιάζει κερδοφορία. Το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2013-2014, τα καθαρά κέρδη της Emirates έφθασαν τα 475 εκατ. δολ., αυξημένα κατά 2% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

“Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου της Emirates αποδεικνύουν τη σταθερή ζήτηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας. Η αύξηση χωρητικότητας και προορισμών συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στη ζήτηση των επιβατών. Οι υψηλές τιμές καυσίμων που αντιστοιχούν στο 39% των δαπανών μας και το δυσμενές συναλλαγματικό περιβάλλον συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά την κερδοφορία μας. Ωστόσο, παραμένουμε σταθεροί στο όραμά μας να είμαστε η αεροπορική εταιρεία που επιλέγουν οι επιβάτες για τις διεθνείς μετακινήσεις τους, επενδύουμε στους ανθρώπους και τις υποδομές μας και συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας προκειμένου αυτό να αποδώσει”, πρόσθεσε ο Σεΐχης Ahmed.

Διαθέτοντας το μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών Α380 και Boeing 777 στον κόσμο, η Emirates συνεχίζει να παρέχει συνεχώς καλύτερες συνδέσεις για τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο, με μία μόνο στάση στο Ντουμπάι, επενδύοντας στο παγκόσμιο δίκτυό της. Η Emirates εξυπηρετεί πλέον 137 προορισμούς σε 77 χώρες, σε σύγκριση με 126 προορισμούς σε 74 χώρες κατά το προηγούμενο έτος. Οι νέοι προορισμοί της αεροπορικής εταιρείας από την 1η Απριλίου 2013 – Χανέντα, Στοκχόλμη, Κλαρκ, Κόνακρι και Σιαλκότ- περιλαμβάνουν βασικές πόλεις και περιφερειακά αεροδρόμια που τώρα υποεξυπηρετούνται από απευθείας διεθνείς πτήσεις. Οι επιπλέον προορισμοί που θα προστεθούν στο δίκτυο της Emirates μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, περιλαμβάνουν την Καμπούλ, το Κίεβο, το Ταϊπέι και τη Βοστόνη.

Το Α380 της Emirates γιόρτασε επίσης την επέτειο πέντε χρόνων από την πρώτη πτήση του, που πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου 2008 στο δρομολόγιο Ντουμπάι-Νέα Υόρκη, μεταφέροντας μέσα σε αυτά τα χρόνια περισσότερους από 18 εκατ. επιβάτες.

Κατά το α’ εξάμηνο του οικονομικού έτους 2013-2014, η Emirates παρουσίασε ισχυρή επιχειρηματική ανάπτυξη, τόσο σε επίπεδο διαθεσιμότητας όσο και σε μεταφορά επιβατών και φορτίου, επιδόσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την τρέχουσα τάση που παρατηρείται σε ολόκληρη την αεροπορική βιομηχανία. Η χωρητικότητα των αεροσκαφών – Διαθέσιμες θέσεις ανά χιλιομετρική απόσταση-, αυξήθηκε κατά 16,9%, ενώ το ποσοστό επιβατών ανά διαθέσιμες θέσεις αυξήθηκε κατά 16,1%, κατά μέσο όρο 79,2%, ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με το περσινό 79,7%. Από την 1η Απριλίου 2013, η Emirates έχει μεταφέρει 21,5 εκατ. επιβάτες, αριθμός αυξημένος κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ο όγκος μεταφερόμενου εμπορευματικού φορτίου αυξήθηκε κατά 5,2%, αύξηση σημαντική, αντίθετη προς την τάση της αγοράς.

Τα έσοδα της Emirates, συμπεριλαμβανομένων και άλλων λειτουργικών εσόδων, ανήλθαν στα 10,8 δισ. δολ., αυξημένα κατά 12% σε σύγκριση με τα 9,6 δισ. δολ. που κατέγραψε πέρυσι, αντικατοπτρίζοντας την επιβατική ζήτηση και την ισχυρή απόδοση.

Η dnata συνεχίζει τις ισχυρές επιδόσεις της, εστιάζοντας στην επιτυχία των επενδύσεών της στη διεθνή ανάπτυξη των επιχειρήσεων και υποδομών που πλέον εκτείνεται σε 38 χώρες. Τα έσοδα της dnata, συμπεριλαμβανομένων και άλλων λειτουργικών εσόδων, αγγίζουν το 1 δισ. δολ., αυξημένα κατά 18% συγκρινόμενα με τα 864 εκατ. δολ. του περασμένου έτους. Τα συνολικά κέρδη για την dnata σημείωσαν σημαντική αύξηση σε ποσοστό 13% αγγίζοντας τα 125 εκατ. δολ.

Τα έσοδα από τις αερολιμενικές δραστηριότητες της dnata είχαν καταλυτική συνεισφορά στα έσοδα αγγίζοντας τα 375 εκατ. δολ., αυξημένα κατά 16% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους (324 εκατ. δολάρια ΗΠΑ). Στο σύνολο

των δραστηριοτήτων της, ο αριθμός αεροσκαφών που διαχειρίστηκε η dnata ανέρχεται στα 141.845, αυξημένος κατά 9%.

Οι υπηρεσίες τροφοδοσίας της dnata, σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη και συνεισέφεραν με 243 εκατ. δολ. στα συνολικά έσοδα, αυξημένες κατά 39%. Ο αριθμός των γευμάτων που σερβιρίστηκαν ανήλθε στα 22,4 εκατομμύρια για το α’ εξάμηνο του οικονομικού έτους, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση κατά 81% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση αποδίδεται κυρίως στην εξαγοράς της Servair στην Ιταλία τον Ιούνιο του 2013.

Τα έσοδα από τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες της dnata συνέβαλαν κατά 83 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 16% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Η διαχείριση εμπορευμάτων της dnata παρουσίασε επίσης ανοδική τάση με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 149 εκατ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 4%, η οποία αποδίδεται στην αυξημένη χωρητικότητα από τη δραστηριότητα της dnata στο Ην. Βασίλειο και την Ελβετία, οι οποίες κατέγραψαν συνολική άνοδο 2%, φθάνοντας τους 809.236 τόνους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024