Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας ολοκλήρωσε τις διαγωνιστικές διαδικασίες για 4 υδατοδρόμια
Αερομεταφορές

Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας ολοκλήρωσε τις διαγωνιστικές διαδικασίες για 4 υδατοδρόμια

Η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Κύμη και η Αιδηψός είναι οι πόλεις που θα αναπτυχθούν τα υδατοδρόμια και θα συνδεθούν με το υπόλοιπο δίκτυο υδατοδρομίων. Παράλληλα ξεκινά η πρώτη τεχνική βάση υδροπλάνων στην Χαλκίδα για την συντήρηση, τεχνικό έλεγχο και επιδιόρθωση των αεροσκαφών.

Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ) έβαλε ως στόχο την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο να έχουν όχι ένα, αλλά τέσσερα υδατοδρόμια στο νησί της Εύβοιας και να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στις μετακινήσεις με υδροπλάνα ολοκληρώνοντας τις διαγωνιστικές διαδικασίες. Η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Κύμη και η Αιδηψός είναι οι πόλεις που θα αναπτυχθούν τα υδατοδρόμια και θα συνδεθούν με το υπόλοιπο δίκτυο υδατοδρομίων. Παράλληλα ξεκινά η πρώτη τεχνική βάση υδροπλάνων στην Χαλκίδα για την συντήρηση, τεχνικό έλεγχο και επιδιόρθωση των αεροσκαφών.

Προσωρινός ανάδοχος ορίστηκε η εταιρεία Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ/Hellenic Seaplanes SA μετά την υποβολή της προσφοράς της και την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, βάζοντας την Εύβοια στον χάρτη των υδατοδρομίων. Με την οριστικοποίηση του αναδόχου, η Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα να καταθέσει τους φάκελους αδειοδότησης των υδατοδρομίων  έτσι ώστε να προλάβουν να ενταχθούν ως προορισμοί  στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2015.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ κ. Θανάσης Τσέργας δήλωσε: “Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς, πάντα στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, με σκοπό να προλάβουμε την ερχόμενη τουριστική περίοδο για το νησί της Εύβοιας και όχι μόνο. Στην προσπάθεια μας έχουμε μαζί μας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Εύβοιας. Πιστεύουμε να προλάβουμε την έναρξη της λειτουργίας θεωρώντας ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά ανάπτυξη θέσεων εργασίας και προστιθέμενη αξία στο χειμαζόμενο από ανεργία και δουλειές νησί της Εύβοιας”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA κ. Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθεί η Εύβοια από το δίκτυο υδατοδρομίων. Συγκεκριμένα, είπε: “Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ) προχώρησε με αποφασιστικότητα  και στρατηγική στον σχεδιασμό και ανάπτυξη των λιμένων του βάζοντας και υδατοδρόμια να ενισχύσουν την δραστηριότητα τους”.

Στην συνέχεια δήλωσε: “Η ανάπτυξη ενός τόσου μεγάλου δικτύου, πέραν των 100 υδατοδρομίων πρόκειται για ένα εγχείρημα καταφανώς εθνικής σημασίας και αναμένεται σύντομα να έχουμε έτοιμο ένα μέρος του δικτύου, μια νέα μεταφορική υποδομή, που θα δώσει νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας εθνικής μεταφορικής υποδομής έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά από την εταιρεία μας για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε παράλια, νησιά και λίμνες όπου σύντομα θα έχουν διασύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ τους. Τη δυναμική παρουσία της εταιρείας μας αποδεικνύουν οι δεκάδες στρατηγικές συμφωνίες συνεργασίας που έχουμε συνάψει με Tour Operators, τουριστικούς πράκτορες, μεγάλα ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και ομίλους εταιρειών από όλους τους κλάδους. Επίσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας νέος κύκλος σπουδών στο μάθημα με τίτλο ‘Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση’, που στόχο έχει την κατάρτιση στελεχών για τη Λειτουργία και τη Διαχείριση Υδατοδρομίων”.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 40 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024