Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟι επιπτώσεις του COVID-19 στο ελληνικό αεροπορικό περιβάλλον
Αερομεταφορές

Οι επιπτώσεις του COVID-19 στο ελληνικό αεροπορικό περιβάλλον

Online συζήτηση υπό τη διοργάνωση της Ελληνική Αεροπορική Ένωση με αναφορές στις επιπτώσεις της πανδημίας στα υποσυστήματα των αερομεταφορών, στα μέτρα που ελήφθησαν για τη μετρίαση τους, σε σχεδιασμούς διαχείρισης της αναμενομένης κίνησης του 2021 και σε προτάσεις οικονομικής, επιχειρησιακής και κανονιστικής υποστήριξης από την Ελληνική Κυβέρνηση και την ΕΕ.

Στις 18 Νοεμβρίου 2020 η Ελληνική Αεροπορική Ένωση διοργάνωσε με τη ευγενική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “COVID-19 και Επιπτώσεις στο Ελληνικό Αεροπορικό Περιβάλλον: Αποτίμηση και Επόμενα Βήματα”. Η εκδήλωση, διάρκειας 2 ωρών, παρακολουθήθηκε από μέλη της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης μέσω της πλατφόρμας Zoom, ενώ ταυτόχρονα μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της σελίδας της ΕΑΕ στο Facebook.

Την εκδήλωση “άνοιξε” με χαιρετισμό και εισαγωγή στο θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου δρ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον κ. δρ. Γρηγόρη Κυριάκο, ιατρό χειρούργο, με θέμα: “Οι Κοινωνικές Διαστάσεις της Πανδημίας Covid‐19 και οι Επιπτώσεις στην Ασφάλεια των Πτήσεων”. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση από panel σημαινουσών προσωπικοτήτων του οικοσυστήματος των αερομεταφορών. Συγκεκριμένα συμμετείχαν:

  • Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ο κ. Νικόλαος Ηλίας, προϊστάμενος Τμήματος Εθνικής Εποπτικής Αρχής Αεροναυτιλίας
  • Από το χώρο των αερομεταφορέων, ο κ. Πάνος Νικολαΐδης, διευθυντής Επίγειων Λειτουργιών Aegean Airlines, και ο κ. Θάνος Πασχάλης, διευθύνων σύμβουλος Ellinair, και
  • Από το χώρο των αερολιμένων, η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Marketing Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, και ο κ. Ηλίας Μαραγκάκης, γενικός διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών Fraport Greece.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δρ. Κώστας Ιατρού, διευθύνων σύμβουλος Hermes – Air Transport Organisation και επίτιμο μέλος της ΕΑΕ.

Η συζήτηση ήταν υψηλού επιπέδου, με αναφορές:

  • Στις επιπτώσεις της πανδημίας στα υποσυστήματα των αερομεταφορών
  • Στα μέτρα που ελήφθησαν για τη μετρίαση τους
  • Σε σχεδιασμούς διαχείρισης της αναμενομένης κίνησης του 2021
  • Σε προτάσεις οικονομικής, επιχειρησιακής και κανονιστικής υποστήριξης από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Την εκδήλωση “έκλεισε” ο γενικός γραμματέας της ΕΑΕ κ. Γιάννης Σταυλάς, απευθύνοντας ευχαριστίες στους συντελεστές της εκδήλωσης.

Η ΕΑΕ, με στόχο την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των μελών της θα συνεχίσει να προβάλει το έργο των φορέων λειτουργιών του συστήματος
αερομεταφορών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024