Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι μηχανικοί της American Airlines ψηφίζουν υπέρ της απεργίας στο Heathrow φέρνοντας το χάος
Απεργία

Οι μηχανικοί της American Airlines ψηφίζουν υπέρ της απεργίας στο Heathrow φέρνοντας το χάος

Heathrow Airport, Terminal 5 complex viewed from control tower, February 2018

Μπροστά σε διακοπή των πτήσεων της American Airlines βρίσκεται το αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο καθώς οι μηχανικοί της εταιρίας ψηφίζουν υπέρ της απεργίας, με στόχο την απόρριψη της «τρομερής» τριετούς περικοπής μισθών.

Περισσότεροι από 50 τεχνικοί συντήρησης αεροσκαφών και αρχηγοί πληρώματος, μέλη του του σωματείου Unite και υπεύθυνοι για τα αεροσκάφη που πραγματοποιούν τις 23 καθημερινές αναχωρήσεις από το Heathrow της American Airlines, ψήφισαν κατά 98% υπέρ της απεργίας, που οι ημερομηνίες της θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, και αφορά τις τρομερές περικοπές στους μισθούς τους.

Παρά την ισχυρή ανάκαμψη μετά την πανδημία, η αεροπορική εταιρεία προτείνει τριετή μείωση μισθών στους εργαζόμενους, που είναι μέλη του σωματείου.

Τον πρώτο χρόνο σύμφωνα με την American Airlines, οι τεχνικοί θα λάμβαναν 5,3% μείωση του μισθού τους και οι επικεφαλής του πληρώματος 3,8%. Κατά το δεύτερο έτος, όλοι οι εργαζόμενοι θα λάμβαναν ένα εφάπαξ σε μετρητά, ενώ τον τρίτο χρόνο θα εφαρμοστεί πάγωμα των μισθών.

Ο πραγματικός ρυθμός πληθωρισμού, RPI, ανέρχεται επί του παρόντος στο 12,3%, αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου, ενώ τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου της American Airline για το 2022 δείχνουν ότι πραγματοποίησε έσοδα ρεκόρ ύψους 11,8 δις λιρών.

Η γενική γραμματέας του Unite, Sharon Graham, δήλωσε: «Εν μέσω μιας έκτακτης ανάγκης για το κόστος ζωής, η American Airlines προτείνει στα μέλη μας να αποδεχτούν τριετή μείωση μισθών. Αυτό είναι απλώς απαράδεκτο. Όπως δείχνει η δύναμη αυτής της ψηφοφορίας, τα μέλη μας είναι σταθερά και έτοιμα να κάνουν μια δίκαιη συμφωνία. Η American Airlines καυχήθηκε για την ισχυρή ανάπτυξή της και την ανάκαμψη μετά την πανδημία, οπότε ας δούμε ότι αυτό μεταφράζεται σε καλύτερη συμφωνία για το εργατικό δυναμικό“, και τόνισε ότι “οι απεργοί θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της Unite κατά τη διάρκεια αυτών των απεργιών”.

Οι εργαζόμενοι είναι υψηλής ειδίκευσης και απαιτείται να έχουν άδεια από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) για τη συντήρηση, την επισκευή και την πιστοποίηση της αξιοπλοΐας του στόλου της American Airlines.

Για την απόκτηση της άδειας FAA απαιτούνται χρόνια εκπαίδευσης, εμπειρία και συνεχής δέσμευση για ενημέρωση για όλους τους τύπους αεροσκαφών του στόλου. Οι εργαζόμενοι περνούν αρκετές εβδομάδες εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιτύχουν να έχουν τα προσόντα για κάθε τύπο αεροσκάφους.

Ο περιφερειακός αξιωματικός του Unite Joe McGowan δήλωσε: «Οι επιβάτες της American Airlines θα αντιμετωπίσουν σοβαρή αναστάτωση επειδή η εταιρεία κάνει σημαντική μείωση μισθών. Η American Airlines πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μια προσφορά που μπορούν να αποδεχθούν τα μέλη μας».

Περίπου 300 μέλη του Unite που εργάζονται στο Heathrow για μια άλλη αμερικανική αεροπορική εταιρεία την United Airlines ενδέχεται επίσης να προχωρήσουν σε απεργία λόγω αμοιβής, με το ψηφοδέλτιο και την τελική απόφαση να κλείνει στις 11 Οκτωβρίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024