Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι παραδόσεις Dreamliner της Boeing συνεχίζονται, αλλά οι περιορισμοί χωρητικότητας παραμένουν
Αεροπορική Βιομηχανία

Οι παραδόσεις Dreamliner της Boeing συνεχίζονται, αλλά οι περιορισμοί χωρητικότητας παραμένουν

Η American Airlines είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που παρέλαβε ένα Dreamliner 787 της Boeing μετά την έγκριση των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών για συνέχιση των παραδόσεων.

Η πολυαναμενόμενη επανέναρξη των παραδόσεων 787 από την Boeing την Τετάρτη παρείχε μια καλοδεχούμενη ώθηση για τον κατασκευαστή και τους πελάτες Dreamliner οι οποίοι αντιμετώπιζαν επιχειρησιακούς πονοκεφάλους που προκαλούνται από τις καθυστερήσεις των αεροσκαφών.

Η American Airlines έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που παρέλαβε ένα 787 από τότε που οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν το “πράσινο φως” στην Boeing να συνεχίσει τις παραδόσεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η παράδοση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη παράδοση 787 από τον Μάιο του περασμένου έτους. Η Boeing δεν έχει παραδώσει αεροπλάνα 787 τα τελευταία δύο χρόνια λόγω προβλημάτων ποιότητας κατασκευής που αφορούν σε μεγάλο βαθμό τα κενά μεταξύ των τμημάτων της ατράκτου που είναι μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα. Η εταιρεία δούλεψε και έκανε κάποιες παραδόσεις αεροσκαφών το 2021 αλλά σύντομα σταμάτησε ξανά.

Η FAA λέει ότι η Boeing έχει τώρα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για να διασφαλίσει ότι το 787 πληροί “όλα τα πρότυπα πιστοποίησης”.

Είναι το πρώτο 787-8 που πήρε η American Airlines από τον Απρίλιο του 2021. Ο διευθύνων σύμβουλος της Oneworld, Robert Isom, δήλωσε ότι “αυτό είναι το πρώτο από τα εννέα 787 που αναμένουμε να λάβουμε φέτος”.

Ενώ οι παραδόσεις των 787 ξεκίνησαν ξανά, οι ευρύτερες προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που επηρεάζουν την παραγωγή των αεροσκαφών εξακολουθούν να υφίστανται.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Lufthansa, Carsten Spohr, σημειώνει ότι οι καθυστερήσεις παράδοσης αεροσκαφών αποτελούν μέρος της “παγκόσμιας στενότητας εφοδιασμού” που αναμένει να περιορίσει τη χωρητικότητα μέχρι το 2023 και να υποστηρίξει “βιώσιμες” αποδόσεις στον ευρωπαϊκό όμιλο αεροπορικών εταιρειών.

Μιλώντας στις 4 Αυγούστου, ο Spohr είπε ότι ενώ οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις αεροσκαφών τόσο από την Boeing όσο και από την Airbus είναι “επώδυνες για εμάς επιχειρησιακά”, θα συνδυαστούν με άλλους παράγοντες για να μετριάσουν την παγκόσμια αύξηση της χωρητικότητας και να υποστηρίξουν “βιώσιμα υψηλές αποδόσεις σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την κρίση”.

Ο John Plueger, διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρίας εκμισθωτής της Air Lease, αναφέρει επίσης τις επίμονες ανησυχίες του σχετικά με τις καθυστερήσεις παράδοσης ως ώθηση της ισχυρής ζήτησης των πελατών προς την εξασφάλιση χωρητικότητας. Η Air Lease στην ενημέρωση των αποτελεσμάτων του β΄ τριμήνου ανέφερε ότι αντιμετωπίζει υψηλότερο ρυθμό επέκτασης μίσθωσης, “πολύ πριν” από τη λήξη της μίσθωσης. Συγκεκριμένα, αυτό επεκτείνεται στον τομέα των μεγάλων αποστάσεων, όπου λέει ότι έχει τοποθετηθεί το 80% του βιβλίου παραγγελιών αεροσκαφών ευρείας ατράκτου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024