Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι πιλότοι της Tui Airways κάνουν μήνυση στην εταιρία
Αεροπορικές εταιρίες

Οι πιλότοι της Tui Airways κάνουν μήνυση στην εταιρία

Μήνυση κατέθεσαν οι πιλότοι της Tui για αλλαγές στις αποδοχές και τα επιδόματα ασθενείας

Οι πιλότοι της Tui Airways που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια φέρεται να έχουν καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας για αλλαγές στις αποδοχές ασθενείας και στις συνταξιοδοτικές τους παροχές.

Οκτώ εργαζόμενοι μήνυσαν την εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι ο αερομεταφορέας «έκρυψε την πραγματική φύση των αλλαγών» που περιλαμβάνεται σε ένα νέο πρόγραμμα αμοιβών ασθενείας, το οποίο εγκρίθηκε από το προσωπικό τον Αύγουστο του 2021. Έως και 50 ακόμη πιλότοι θα μπορούσαν να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Οι πιλότοι σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια υποστήριξαν ότι οι μισθοί τους μειώθηκαν σημαντικά, σχεδόν κατά 50% σε ορισμένες περιπτώσεις, ανέφεραν οι Sunday Times.

Τόνισαν επίσης αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα καθώς και την κατάργηση της αυτόματης αύξησης του μισθού κατά 5%.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, οι πιλότοι και η συνδικαλιστική τους ένωση Balpa ισχυρίστηκαν ότι δεν τους δόθηκαν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τη διαφορά μεταξύ του παλιού και του νέου σχεδίου όταν έγιναν οι διαπραγματεύσεις πέρυσι.

Ένας εκπρόσωπος της Tui είπε στην εφημερίδα: «Η Tui Airways είναι απογοητευμένη από τον ισχυρισμό που διατυπώνουν οι αξιόλογοι συνάδελφοί μας. Συνεργαστήκαμε στενά με το συνδικάτο τους για να συμφωνήσουμε αμοιβαία τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν μετά από μια νόμιμη διαδικασία διαβούλευσης

Οι αλλαγές αυτές οφείλονται στην ασφαλιστική αγορά και όχι στην πανδημία του Covid-19.

«Καθώς αυτό υπόκειται σε συνεχιζόμενες νομικές διαδικασίες, δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω», τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024