Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟικονομικά προβλήματα για την XL Airways, σταματά την πώληση εισιτηρίων
Αεροπορικές εταιρείες

Οικονομικά προβλήματα για την XL Airways, σταματά την πώληση εισιτηρίων

Η γαλλική low-cost αεροπορική XL Airways ανακοίνωσε όχια πό χθες σταμάτησε την πώληση εισιτηρίων, λόγω 'οικονομικών δυσχερειών'. Επίσης ανακοίνωσε την ακύρωση αρκετών πτήσεων.

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία XL Airways δήλωσε στον ιστότοπό της ότι αναστέλλει τις πωλήσεις εισιτηρίων εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών, τελευταίο παράδειγμα αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

“Η XL Airways, λόγω μεγάλων οικονομικών δυσκολιών, δυστυχώς υποχρεούται να σταματήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων από τις 19 Σεπτεμβρίου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι πτήσεις της μπορούν να ακυρωθούν από τις 23 Σεπτεμβρίου και μετά, παρ’όλο που η εταιρεία ήλπιζε να πραγματοποιήσει τις τακτικές πτήσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τα προβλήματα της XL Airways έρχονται σε συνέχεια της χρεοκοπίας της επίσης γαλλικής Aigle Azur. Η χρεοκοπία της είναι η τελευταία στη σειρά, μεταξύ των μικρότερων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το υψηλότερο κόστος καυσίμων και τον σκληρό ανταγωνισμό στην αγορά low cost.

Η DreamJet Participations, μητρική εταιρεία της XL, δεν είναι σε θέση να συνεισφέρει κεφάλαια στον αερομεταφορέα, καθώς το σχέδιο για τη διατήρησή του με κέρδη της αδελφικής αεροπορικής εταιρείας La Compagnie, της business class αεροπορικής εταιρείας, απέτυχε.

Η La Compagnie εξακολουθεί να πωλεί εισιτήρια και δεν έχει αλλάξει το σχέδιο αντικατάστασης του στόλου της, αποσύροντας τα Boeing 757s και αποκτώντας τα Airbus A321neos για υπερατλαντικές διαδρομές. Τον περασμένο Ιανουάριο, η διοίκηση της XL ανέθεσε σε μια εμπορική τράπεζα να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με δυνητικούς αγοραστές, αλλά χωρίς επιτυχία, παρά δύο προσφορές που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024