Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠάνω από 1.000 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 37 προορισμούς από την Alitalia τον Ιούλιο
Αεροπορικές εταιρείες

Πάνω από 1.000 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 37 προορισμούς από την Alitalia τον Ιούλιο

Οι προσφερόμενες θέσεις και οι πτήσεις αυξάνονται κατά 60% σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Η εταιρεία επαναφέρει τις διεθνείς πτήσεις από Μιλάνο. Καθημερινά δρομολόγια Αθήνα – Ρώμη.

Από τον Ιούλιο, η Alitalia αυξάνει τους προορισμούς και την συχνότητα των πτήσεων. Η εταιρεία θα πραγματοποιεί περισσότερες από 1.000 εβδομαδιαίες πτήσεις και θα πηγαίνει σε 13 νέα αεροδρόμια: Άμστερνταμ, Αθήνα, Βοστόνη, Μάλτα, Νίκαια, Τελ Αβίβ, Τίρανα, Τύνιδα και στην Ιταλία στο Μπρίντιζι, Φλωρεντία, Λαμπεντούζα, Παντελλερία και Ρέτζιο Καλάμπρια.

Η Alitalia θα πραγματοποιεί συνολικά 60% περισσότερες πτήσεις συγκριτικά με τον Ιούνιο, που ισοδυναμεί με το διπλάσιο των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Μάϊο. Τα αεροσκάφη της Alitalia θα πετάνε σε 52 δρομολόγια (22 περισσότερα σε σχέση με τον Ιούνιο) και 37 αεροδρόμια, εκ των οποίων 19 στην Ιταλία και 18 στο εξωτερικό. Οι προσφερόμενες θέσεις τον Ιούλιο θα αυξηθούν κατά 60% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Το πρόγραμμα πτήσεων της Alitalia τον Ιούλιο θα περιλαμβάνει κυρίως την επανέναρξη των διεθνών συνδέσεων από το Μιλάνο και την αύξηση των πτήσεων από τη Ρώμη προς το εξωτερικό, καθώς και την αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων από τη Βόρεια Ιταλία προς τη Νότια Ιταλία και τα ιταλικά νησιά.

Αναλυτικά, η Alitalia θα επαναφέρει τις πτήσεις από την Ρώμη αεροδρόμιο Fiumicino για την Αθήνα από την 1η Ιουλίου (μία καθημερινή πτήση προς και από την Αθήνα), Άμστερνταμ, Τελ Αβίβ, Τύνιδα (10 πτήσεις την εβδομάδα με κάθε ένα από τα τρία αεροδρόμια, από την 1η Ιουλίου), Νίκαια και Τίρανα (6 πτήσεις την εβδομάδα για κάθε αεροδρόμιο, από την 1η Ιουλίου), Μάλτα (6 πτήσεις την εβδομάδα, από 2 Ιουλίου), Βοστόνη (6 πτήσεις την εβδομάδα, από 16 Ιουλίου), Μπρίντιζι (δύο καθημερινές πτήσεις, από την 1η Ιουλίου), Φλωρεντία (δύο καθημερινές πτήσεις από την 1η Ιουλίου, σε αντικατάσταση των πτήσεων για Πίζα), Ρέτζιο Καλάμπρια (2 καθημερινές πτήσεις από την 1η Ιουλίου), Λαμπεντούζα και Παντελλερία (4 πτήσεις την εβδομάδα με κάθε ένα από τα δύο αεροδρόμια, καλοκαιρινές εποχιακές πτήσεις από τις 4 Ιουλίου).

H Alitalia θα αυξήσει επίσης από την 1η Ιουλίου τον αριθμό των πτήσεων από την Ρώμη αεροδρόμιο Fiumicino για Βαρκελώνη και Μαδρίτη (από 6 πτήσεις την εβδομάδα σε δύο πτήσεις την ημέρα για κάθε αεροδρόμιο), Παρίσι (από 20 πτήσεις την εβδομάδα σε 4 την ημέρα), Λονδίνο (από 4 σε 6 πτήσεις την ημέρα), Μιλάνο (από 8 σε 10 πτήσεις την ημέρα), Μπολόνια, Λαμέτσια Τέρμε, Τορίνο και Βενετία (από 2 σε 4 πτήσεις την ημέρα για κάθε ένα από τα τέσσερα αεροδρόμια). Ήδη από τις 15 Ιουνίου αυξάνεται ο αριθμός των πτήσεων της Alitalia από Ρώμη για Κατάνια και Παλέρμο (από 8 σε 10 πτήσεις την ημέρα για κάθε ένα από τα δύο αεροδρόμια) και για Κάλιαρι (από 6 σε 8 καθημερινές πτήσεις).

Από το Μιλάνο αεροδρόμιο Malpensa, από το οποίο η Alitalia θα συνεχίσει τις πτήσεις της μέχρι την επανέναρξη του αεροδρομίου Linate, θα επαναφέρει τις διεθνείς πτήσεις για Λονδίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ (δύο πτήσεις την ημέρα για κάθε ένα από τα τρία αεροδρόμια, από την 1η Ιουλίου), Βρυξέλλες (12 πτήσεις την εβδομάδα, από την 1η Ιουλίου) και εσωτερικές πτήσεις για Μπρίντιζι, Λαμέτσια Τέρμε, Νάπολη, Ρέτζιο Καλάμπρια (δύο πτήσεις την ημέρα για κάθε ένα αεροδρόμιο), Παντελλερία και Λαμπεντούζα (δύο πτήσεις την εβδομάδα για κάθε ένα από τα δύο αεροδρόμια, καλοκαιρινές εποχιακές πτήσεις που θα ξεκινήσουν από τις 4 και 5 Ιουλίου αντίστοιχα).

Επιπλέον, η εταιρεία από σήμερα έχει αυξήσει τις πτήσεις από Μιλάνο για Κάλιαρι (από 4 σε 6 καθημερινές πτήσεις) και από τις 13 Ιουνίου προβλέπει να διπλασιάσει τις πτήσεις από Μιλάνο για Κατάνια και Παλέρμο (από δύο σε 4 πτήσεις την ημέρα με κάθε ένα από τα δύο αεροδρόμια). Συνολικά, η Alitalia θα συνδέει με περίπου 750 εβδομαδιαίες πτήσεις το hub της Ρώμης Fiumicino με 36 εσωτερικούς και διεθνείς προορισμούς (Αλγκέρο, Μπολόνια, Μπάρι, Μπρίντιζι, Κάλιαρι, Κατάνια, Φλωρεντία, Γένοβα, Λαμέτσια Τέρμε, Λαμπεντούζα, Μιλάνο, Νάπολη, Όλμπια, Παλέρμο, Παντελλερία, Ρέτζιο Καλάμπρια, Τορίνο, Βενετία, και στο εξωτερικό με Άμστερνταμ, Αθήνα, Βαρκελώνη, Βοστόνη, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Γενεύη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μάλτα, Μόναχο, Νέα Υόρκη, Νίκαια, Παρίσι, Τελ Αβίβ, Τίρανα, Τύνιδα και Ζυρίχη).

Από το Μιλάνο, η Alitalia θα εξυπηρετεί 17 εσωτερικούς και διεθνείς προορισμούς (Αλγκέρο, Μπάρι, Μπρίντιζι, Κάλιαρι, Κατάνια, Λαμέτσια Τέρμε, Λαμπεντούζα, Νάπολη, Όλμπια, Παλέρμο, Παντελλερία, Ρέτζιο Καλάμπρια, Ρώμη, και στο εξωτερικό Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Λονδίνο και Παρίσι) με περισσότερες από 350 εβδομαδιαίες πτήσεις.

Όλες οι πτήσεις της Alitalia πραγματοποιούνται με μειωμένη χωρητικότητα στο αεροσκάφος, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του Ιταλικού νόμου για την διατήρηση κοινωνικής απόστασης. Τα αεροσκάφη της Alitalia απολυμαίνονται καθημερινά με προϊόντα υψηλής απολυμαντικής ισχύος και χάρη στα φίλτρα HEPA και στην κάθετη κυκλοφορία του αέρα, ο αέρας στο αεροσκάφος είναι καθαρός 99,7%, όπως σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των νέων πτήσεων Ρώμη – Αθήνα – Ρώμη που επανέρχονται από την 1η Ιουλίου

Δρομολόγιο Αριθμός Πτήσης Ώρα Αναχώρησης* Ώρα Άφιξης* Συχνότητα
Ρώμη – Αθήνα AZ 0722 20:30 23:30 καθημερινή πτήση
Αθήνα – Ρώμη AZ 0717 6:25 7:30 καθημερινή πτήση

*οι ώρες είναι τοπικές

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024