Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠάνω από 100 ξένοι πιλότοι στο 14ο Διεθνές Συνέδριο του COPA, στη Μεσσηνία
Συνέδρια

Πάνω από 100 ξένοι πιλότοι στο 14ο Διεθνές Συνέδριο του COPA, στη Μεσσηνία

Σαράντα ιδιωτικά αεροπλάνα τύπου CIRRUS και περισσότερα από 100 άτομα από ολόκληρη την Ευρώπη, το Ισραήλ και την Αμερική προσγειώθηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Διεθνής Εκδήλωση Αεροπορικού Τουρισμού που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (ΠΕΠ), στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Και Πιλότων Αεροσκαφών Cirrus (COPA) στις 26 Μαΐου, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και την επιμέλεια της iForce Επικοινωνίες.

Με υποστηρικτές της εκδήλωσης τo Δήμο Καλαμάτας, το Δήμο Μεσσήνης, το Δήμο Τριφυλίας, τη φιλοξενία της 120 Π.Ε.Α. Καλαμάτας και την υποστήριξη των εθελοντών της Αερολέσχης Καλαμάτας, 40 ιδιωτικά αεροπλάνα τύπου CIRRUS και περισσότερα από 100 άτομα από ολόκληρη την Ευρώπη, το Ισραήλ και την Αμερική προσγειώθηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ενώ χαιρετισμό απηύθηναν ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεώργιος Τσώνης, ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο διοικητής της 120 Π.Ε.Α. σμήναρχος (Ι) κ. Κωνσταντίνος Χίνης, ο πρόεδρος του Aeroclub Flight Experience δρ. Χρήστος Λεοντόπουλος και ο πρόεδρος της COPA Mr Πανελλήνια Ένωση Πιλότων, στους οποίους και απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες. Περαιτέρω δόθησαν πλακέτες και στους κ.κ : dr. Timm Preusser COPA Ευρώπης, Joseph McMillen ο οποίος κάνει το γύρο το κόσμου με ένα Cirrus SR22T, κ. Πάνο Καμμένο υπουργό Εθνικής Άμυνας, κα Ελένη Κουντουρά υπουργό Τουρισμού και κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο γενικό γραμματέα ΕΟΤ.

Οι πιλότοι-επισκέπτες και όλοι οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα της Μεσσηνίας στα περίπτερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας, αλλά και να
δοκιμάσουν εκλεκτά τοπικά μεσσηνιακά προιόντα (λάδι, κρασί, μέλι, σύκα, μπαλσάμικο, τυροκομικά, γλυκά κ.ά.)

Η COPA αριθμεί περίπου 4.000 μέλη ανά την υφήλιο και συνεργάζεται με την ελληνική αερολέσχη Flight Experience και την ΠΕΠ. Τα αεροσκάφη τύπου Cirrus θεωρούνται ίσως τα πιο τεχνολογικά προηγμένα, ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη στο
κόσμο, ενώ είναι τα μόνα που διαθέτουν ως standard εξοπλισμό, βαλλιστικό αλεξίπτωτο για κάθετη προσγείωση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πρόκειται για το πιο πρωτοποριακό αεροπορικό σύστημα ασφάλειας που έχει ανακαλυφθεί στον αιώνα μας και που πραγματικά σώζει ζωές. Η κατασκευάστρια εταιρία αεροσκαφών με βάση τη πόλη Duluth της Minnesota της Αμερικής, τιμώντας το συνέδριο, συμμετείχε με το τελευταίο μοντέλο αεροσκάφους της, το “All-Digital SR-22Τ”, το οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με μια εντυπωσιακή επίδειξη από τον σμηναγό (Ι) κ. Λεωνίδα Δημητρίου της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6Α ΔΑΙΔΑΛΟΣ, η οποία ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.

Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται μια τέτοια διεθνής συνάντηση στη χώρα μας γεγονός που την εισάγει στον διεθνή υψηλού επιπέδου τουριστικό – αεροπορικό χάρτη και επιπλέον, αναδεικνύει τις δυνατότητες που προσφέρει ο αεροπορικός τουρισμός για την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας. Τα οφέλη αυτής της εκδήλωσης, θα συζητηθούν αναλυτικά σε προσεχή συνδιάσκεψη των οργανωτών, ώστε να μπορούν να ποσοτικοποιηθούν και εν συνεχεία να δημοσιευτούν για να αποτελέσουν το εφαλτήριο παρόμοιων μελλοντικών διοργανώσεων στη χώρα μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024