Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠρόλαβαν στο 'παρά πέντε' μεθυσμένο πλήρωμα της airbaltic πριν απογειωθεί από Όσλο προς Χανιά
Αεροπορικές εταιρείες

Πρόλαβαν στο 'παρά πέντε' μεθυσμένο πλήρωμα της airbaltic πριν απογειωθεί από Όσλο προς Χανιά

Προφυλακισμένοι για δύο εβδομάδες θα παραμείνουν στην Νορβηγία ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης της πτήσης της Air Baltic από το Όσλο στην Κρήτη. Οι δύο Λετονοί πιλότοι βρέθηκαν με ποσότητα αλκοόλ πολλαπλάσια του επιτρεπομένου κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε από δικαστήριο της Νορβηγίας ο συγκυβερνήτης αεροσκάφους της λετονικής εταιρείας airBaltic που πιάστηκε μεθυσμένος λίγο πριν από την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Όσλο. Ο 38χρονος πιλότος παραδέχτηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ -δύο μπουκάλια ουίσκι και μπίρες- μαζί με άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους τέσσερις μόλις ώρες πριν αναχωρήσουν από το Όσλο με προορισμό την Ελλάδα, μεταφέροντας 100 επιβάτες, στις 8 Αυγούστου.

Ο δικαστής του επέβαλε 6μηνη φυλάκιση λαμβάνοντας υπόψη του το υψηλό ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του (1,35g/l, ενώ το νόμιμο όριο στη Νορβηγία είναι 0,2g/l), τον αριθμό των ανθρώπων που θα έθετε σε κίνδυνο, το μεγάλο ταξίδι που έπρεπε να κάνει και το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί ότι και οι άλλοι συνάδελφοί του είχαν επίσης καταναλώσει αλκοόλ. Η μέγιστη ποινή φυλάκισης που αντιμετωπίζει είναι 2 χρόνια.

Ο 50χρονος κυβερνήτης επίσης υποβλήθηκε σε αλκοτέστ. Βρέθηκε να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, αλλά αρνείται την ενοχή του και παραμένει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του, στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η νορβηγική αστυνομία επενέβη αφού έλαβε μια ανώνυμη πληροφορία και κατέβασε τους δύο πιλότους και δύο αεροσυνοδούς από το αεροσκάφος της airBaltic λίγη ώρα πριν από την απογείωσή του. Δύο αεροσυνοδοί τιμωρήθηκαν επίσης με ποινές 45 και 60 ημερών φυλάκισης αντίστοιχα. Πιλότος, συγκυβερνήτης και οι δύο αεροσυνοδοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και η εταιρεία ετοιμάζει την απόλυσή τους.

Η airBaltic, μετά το περιστατικό, καθιέρωσε αλκοτέστ για όλους τους εργαζόμενούς της, οι οποίοι εμπλέκονται στην ασφάλεια των πτήσεων. Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει”:

“Η αεροπορική εταιρεία της Λετονίας airBaltic με λύπη της ανακοινώνει ότι η πτήση BT7843 από το Όσλο της Νορβηγίας προς τα Χανιά στο ελληνικό νησί της Κρήτης καθυστέρησε 4,45 ώρες λόγω του ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους έπρεπε να απομακρυνθεί από την εκτέλεση του δρομολογίου. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, για τα τέσσερα από τα πέντε μέλη του πληρώματος υπήρχαν βάσιμες υποψίες ότι βρίσκονταν υπό την επίρροια αλκοόλ και βρίσκονται υπό προσεκτική ιατρική εξέταση για να καθοριστούν τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα τους”.

Η ασφάλεια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητά μας και η airBaltic είναι σε διαδικασία προσεκτικής έρευνας του περιστατικού. Η airBaltic διαθέτει αρκετά ‘στρώματα’ ελεγκτικού μηχανισμού που εγγυώνται την ασφάλεια σε όλες τις πτήσεις της και υπάρχουν διαδικασίες που διασφαλίζουν πιθανή λάθη που οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα. Η airBaltic έχει προσωρινά θέσει σε διαθεσιμότητα τα τέσσερα εμπλεκόμενα μέλη του πληρώματος έως ότου ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία.

Η airBaltic ευχαριστεί το νορβηγικό αεροδρόμιο και τις αστυνομικές αρχές για τη συμμετοχή τους στην ενδυνάμωση των αρχών ασφαλείας της.

Η airBaltic απολογείται για την ταλαιπωρία και την καθυστέρηση που υπέστησαν οι πελάτες μας και επαναλαμβάνει ότι έχει μηδενική ανοχή σε εκτροπή από τους κανόνες αρχές ασφαλείας. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, η εταιρεία θα επανεξετάσει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, σε συνεργασία με τις αρχές των αερομεταφορών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024