Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠροσφυγή του Δήμου Χανίων στο ΣτΕ για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων
Επενδύσεις

Προσφυγή του Δήμου Χανίων στο ΣτΕ για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Ο Δήμος Χανίων προσέβαλε τη συγκεκριμένη απόφαση, προβάλλοντας, μεταξύ άλλων, τα επιχειρήματα: παραβίαση υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, λόγοι εθνικής ασφαλείας και παραβίαση της ενωσιακής νομοθεσίας.

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι χθες, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, σε εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων όσο και της Οικονομικής Επιτροπής  κατατέθηκε από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η από 15/10/2015 αίτηση ακύρωσης της υπ΄αριθμ. 240 β/13.08.2015 απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), με την οποία εγκρίθηκε η υπογραφή από το ΤΑΙΠΕΔ της Σύμβασης Παραχώρησης Αναβάθμισης, Συντήρησης, Διαχείρισης και Λειτουργίας περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδος και Ιονίου (Ομάδα Α) και Αιγαίου (Ομάδα Β).

“Είναι η δεύτερη φορά, που καταθέτουμε ανάλογη προσφυγή κατά αυτής της παραχώρησης, καθώς το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει εκφράσει ξεκάθαρα την αντίθεση του προς τις επιχειρούμενες ενέργειες”, τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή θα χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο, που διαθέτει, από τη στιγμή, που έχει δεσμευτεί απέναντι στους δημότες να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του τόπου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Χανίων προσέβαλε τη συγκεκριμένη απόφαση, προβάλλοντας τα ακόλουθα επιχειρήματα:

  • μη νόμιμη σύνθεση του ΚΥΣΟΙΠ
  • έλλειψη ουσιωδούς τύπου
  • παραβίαση υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου
  • λόγοι εθνικής ασφαλείας
  • παραβίαση της ενωσιακής νομοθεσίας
  • παραβίαση κανόνων του Συντάγματος και διεθνών συμβάσεων της Ελλάδας
  • παραβίαση κριτηρίων της ίδιας της πρόσκλησης ενδιαφέροντος από την Fraport A.G.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024