Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠρόστιμο 400.000 δολ. στην Asiana ύστερα από το περυσινό δυστύχημα στο Σαν Φρανσίσκο
Αεροπορικές εταιρείες

Πρόστιμο 400.000 δολ. στην Asiana ύστερα από το περυσινό δυστύχημα στο Σαν Φρανσίσκο

Η Asiana είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην οποία επεβλήθη πρόστιμο σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Νόμο για την Υποστήριξη Συγγενών Επιβατών Αεροπορικών Εταιρειών του 1997 των ΗΠΑ.

Πρόστιμο ύψους 400.000 δολ. επεβλήθη στην Asiana Airlines, για την αποτυχία της να βοηθήσει τους συγγενείς των θυμάτων της πτήσης 214, όταν το αεροσκάφος της συνετρίβη πέρυσι στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, με τρεις νεκρούς.

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ δήλωσε ότι το πρόστιμο επεβλήθη λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που χρειάστηκε η νοτιοκορεατική αεροπορική εταιρεία για να επικοινωνήσει τις οικογένειες των επιβατών ύστερα απο το δυστύχημα. Μόνο τα 3/4 αυτών ενημερώθηκαν ύστερα από δύο ολόκληρες μέρες και χρειάστηκαν έως και πέντε μέρες για τους υπόλοιπους να μάθουν τι συνέβη.

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Νόμο για την Υποστήριξη Συγγενών Επιβατών Αεροπορικών Εταιρειών του 1997 των ΗΠΑ, οι ξένες αεροπορικές εταιρείες υποτίθεται ότι πρέπει να δημιουργήσουν και δημοσιοιποιήσουν έναν τηλεφωνικό αριθμό με δωρεάν χρέωση για τους συγγενείς επιβατών αεροπορικών εταιρειών σε περίπτωση δυστυχήματος.

Η Asiana είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην οποία επεβλήθη πρόστιμο σύμφωνα με το νόμο.

Η εταιρεία αποδέχθηκε το πρόστιμο, αλλά εξέδωσε ανακοίνωση, επιμένοντας ότι είχε προσφέρει υποστήριξη στους επιβάτες και τις οικογένειές τους. Σημείωσε ότι προσωπικό της από τα γραφεία του Λος Άντζελες οδήγησαν επί 8 ωρες μέχρι το Σαν Φρανσίσκο για να βοηθήσουν τα 12 άτομα της εταιρείας εκεί και ότι ο συνέργατης της στις ΗΠΑ, η United airlines, είχε βοηθήσει τους επιβάτες και τους συγγενείς τους αμέσως μετά το δυστύχημα.

Ο γενικός διευθυντής της Asiana έφτασε στο Σαν Φρανσίσκο στις 9 Ιουλίου και η εταιρεία υποστηρίζει ότι η παρουσία του έως τις 27 του ίδιου μήνα διασφάλισε ότι οι επιβάτες και οι οικογένειες θα λάβουν υποστήριξη.

Η Asiana δήλωσε ακόμη ότι αντιμετώπισε δυσκολίες στο να εντοπίσει τους επιβάτες και τους συγγενείς τους, γιατί τα εισιτήρια είχαν αγοραστεί μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων, ότι έστησε ένα γραφείο υποστήριξης των οικογενειών σε 24ωρη βάση, ότι οι επιβάτες έλαβαν φαγητό και ρούχα και ότι προσεφέρθη συμβουλευτική σε καταστάσεις κρίσεων από τον Ερυθρό Σταυρό.

Αλλά το αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών ανακάλυψε ότι μία μέρα περίπου μετά το δυστύχημα, η Asiana απέτυχε να δημοσιοποιήσει ευρέως οποιονδήποτε τηλεφωνικό αριθμό για τα μέλη των οικογενειών των επιβατών και ότι ο μόνος διαθέσιμος αριθμός ήταν εκείνος για κρατήσεις, γραμμή η οποία δε διέθετε ξεχωριστό μενού για κλήσεις σχετικές με το δυστύχημα και οι καλούντες έπρεπε να πλοηγηθούν μέσω πολύπλοκων αυτοματοποιημένων μενού πριν καταφέρουν να μιλήσουν με κάποιον υπάλληλο της εταιρείας. Τέλος, η Asiana δε διέθετε μεταφραστές και προσωπικό εξειδικευμένο σε αντιμετώπιση κρίσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024