Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠτήση Ryanair: Φάρσα για βόμβα ταλαιπώρησε επιβάτες
Αίσιο τέλος

Πτήση Ryanair: Φάρσα για βόμβα ταλαιπώρησε επιβάτες

Λήξη συναγερμού και ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα στο Ελ. Βενιζέλος για το αεροπλάνο της Ryanair από την Πολωνία που είχε ειδοποιήσει για βόμβα.

Ολοκληρώθηκε χωρίς ευρήματα ο έλεγχος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας στις αποσκευές και στους επιβάτες του αεροπλάνου Boeing 737-800 της Ryanair το οποίο ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Κατοβίτσε (Πολωνία) – Αθήνα, έστειλε ειδοποίηση για ενδεχόμενη ύπαρξη βόμβας, αργά χθες το απόγευμα.

Χθες το απόγευμα μετά από πληροφορία για βόμβα από νατοϊκό στρατηγείο σήμανε συναγερμός και ελληνικά μαχητικά F-16 απογειώθηκαν για να συνοδεύσουν το αεροσκάφος μέχρι το «Ελ. Βενιζέλος», κατευθύνοντάς το να πετά πάνω από τη θάλασσα και όχι πάνω από κατοικημένες περιοχές. Η ταλαιπωρία για τους 192 επιβάτες του που έζησαν στιγμές αγωνίας, τελείωσε μετά από 2 ώρες όπου δεν βρέθηκε κανένας ύποπτος μηχανισμός.

Μόλις οι ελληνικές αρχές έλαβαν την ενημέρωση τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο Renegade που έχει δημιουργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ενεργοποιείται διεθνώς σε περίπτωση υψηλού και μη αναστρέψιμου κινδύνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι νωρίτερα είχαν απογειωθεί ουγγρικά μαχητικά, τα οποία προσέγγισαν το αεροσκάφος ενώ βρισκόταν πάνω από την Ουγγαρία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024