Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣ.Α.Ε.Ε.: Αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων της Ελλάδας με περισσότερες χώρες
Επιστολή του Σ.Α.Ε.Ε. στους υπουργούς Κ. Χατζηδάκη και Ο. Κεφαλογιάννη

Σ.Α.Ε.Ε.: Αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων της Ελλάδας με περισσότερες χώρες

Παράπονα σε επιστολή του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών από τη μη πρόσκληση του Συνδέσμου σε συνάντηση των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Τουρισμού, κ. Κωστή Χατζηδάκη και κας Όλγας Κεφαλογιάννη αντίστοιχα, με εκπροσώπους του τουρισμού για την στρατηγική των αερομεταφορών.

Ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών έστειλε επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και στην υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη αναφορικά με την συνάντηση για την στρατηγική στις αερομεταφορές.

Στην επιστολή τονίζεται:

“Κύριοι Υπουργοί,

Στην πρόσφατη συνάντησή σας με εκπροσώπους του τουρισμού, αναφορικά με την στρατηγική των αερομεταφορών, προκειμένου να ενισχυθεί ο ελληνικός τουρισμός, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Σ.Α.Α.Ε, δεν είχε προσκληθεί. Όπως γνωρίζετε ο σύνδεσμός μας ιδρύθηκε το 1989 και μέλη του είναι ελληνικές εταιρςίες που αντιπροσωπεύουν στην χώρα μας ξένες αεροπορικές εταιρείες. Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται στο σύνολο 131 ξένες αεροπορικές εταιρείες, από τις οποίες οι 75 λειτουργούν με Έλληνες αντιπροσώπους.

Σκοπός του Σ.Α.Α.Ε, εκτός από την επίλυση των επιμέρους θεμάτων που αφορούν στον κλάδο, είναι η προσπάθεια διατήρησης των υπαρχόντων και η προσέλκυση περισσότερων ξένων αεροπορικών εταιρειών στην χώρα μας.

Εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθήσαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό, την συνεχώς αυξανόμενη διακοπή αεροπορικών συνδέσεων της χώρα μας με το εξωτερικό. Το κενό που δημιουργείται είναι προφανές, ότι δεν μπορεί να καλυφθεί στο σύνολο του από τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες. Το πρώτο ζητούμενο για την όποια αεροπορική πολιτική της χώρας μας είναι η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων με περισσότερες χώρες.

Φοβούμαστε ότι η απουσία μας από την σύσκεψη, εκφράζει ακριβώς την αντίθετη με το παραπάνω άποψη.

Παρακαλούμε θερμά σε επόμενη συνάντηση σας με φορείς του τουρισμού για θέματα που άπτονται των ξένων αεροπορικών εταιρειών και αερομεταφορών γενικότερα, ο Σ.Α.Α.Ε να προσκαλείται”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024