Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣε πλήρη λειτουργία οι πρώτες εγκαταστάσεις στον κόσμο για αεροσκάφη τύπου Α380
Αεροδρόμια

Σε πλήρη λειτουργία οι πρώτες εγκαταστάσεις στον κόσμο για αεροσκάφη τύπου Α380

Με έντεκα ορόφους και συνολικό εμβαδό 528.000 τ.μ., το Concourse A για αεροσκάφη Α380 στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι συνδέεται με το Concourse B και το Terminal 3 μέσω υπόγειου τρένου.

Η Emirates και η Dubai Airports ανακοίνωσαν πρόσφατα την επιτυχή ολοκλήρωση της σταδιακής έναρξης λειτουργίας του Concourse A- του νέου “σπιτιού” των αεροσκαφών Α380- και των νέων εγκαταστάσεων αποκλειστικά κατασκευασμένων για αεροσκάφη τέτοιου τύπου, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Τόσο οι 20 πύλες Α380, όσο και τα σαλόνια επιβατών της Πρώτης και Διακεκριμένης θέσης που καταλαμβάνουν 29.000 τ.μ. των εγκαταστάσεων, βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, μετά τη δοκιμαστική περίοδο πέντε εβδομάδων.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα λειτουργίας τους, μετά την πρώτη αναχώρηση της πτήσης ΕΚ003 με προορισμό το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2013, και έχοντας θέσει σε λειτουργία μόνο τη μία εκ των τεσσάρων πυλών κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, το Concourse A έχει μεταφέρει 461.972 αποσκευές μέσω 2,460 πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν  εξυπηρετώντας 589.234 επιβάτες.

“Η πλήρης λειτουργία του Concourse A αποτελεί σημαντικό ορόσημο και επίτευγμα για την υποστήριξη και τη διευκόλυνση της συνεχούς ανάπτυξης της Emirates. Παράλληλα, επιβεβαιώνει το βασικό μας μέλημα και δέσμευση να παραμείνουμε στην κορυφή, παρέχοντας στους πελάτες μας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που τους προσφέρουν μια αξεπέραστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Με στόλο 31 αεροσκαφών τύπου Α380 και επιπλέον 59 σε παραγγελία, η Emirates είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής τέτοιου τύπου αεροσκαφών στον κόσμο. Επομένως, είναι απαραίτητο να διαθέτουμε εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης που ανταποκρίνονται στην ανάγκη αυτή και αντιπροσωπεύουν την ηγετική μας θέση σε αυτόν τον τομέα”, δήλωσε ο Tim Clark, πρόεδρος της Emirates Airline.

“Τα εγκαίνια του Concourse A, που προσομοιάζουν με αυτά του Terminal 3 το 2008, είχαν ως αποτέλεσμα την απρόσκοπτη έναρξη λειτουργίας υποδομών παγκόσμιας κλάσης που ανταποκρίνονται στην ταχεία ανάπτυξη της Emirates και μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών πελατών μας που προέρχονται από μια παγκόσμια βάση”, δήλωσε ο Paul Griffiths, διευθύνων σύμβουλος της Dubai Airports. “Το Concourse A αποτελεί ένα ζωτικό στοιχείο της επένδυσή μας στη συνεχιζόμενη επέκταση του αεροδρομίου του Ντουμπάι, ύψους 7,8 δισ. δολ., το οποίο θα μετατραπεί στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου ως προς τη διεθνή επιβατική κίνηση, μέχρι το 2015″.

Το Concourse A αποτελεί μέρος του συγκροτήματος Terminal 3, το οποίο κατασκευάστηκε για χρήση της Emirates. Από εκεί, οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν στο δίκτυο 21 προορισμών της Emirates που εξυπηρετούνται από αεροσκάφη τύπου Α380 σε Ευρώπη, Βόρειο Αμερική, Ασία και Αυστραλία.

Με έντεκα ορόφους και συνολικό εμβαδό 528.000 τ.μ., το Concourse A συνδέεται με το Concourse B και το Terminal 3 μέσω υπόγειου τρένου. Σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη αεροδρομιακή υποδομή στον κόσμο, τα σαλόνια επιβατών της Πρώτης και Διακεκριμένης Θέσης διαθέτουν αποκλειστικούς ορόφους που προσφέρουν άμεση και εύκολη πρόσβαση στις πύλες επιβίβασης των αεροσκαφών. Τα σαλόνια, τα οποία εκτείνονται σε όλο το μήκος των εγκαταστάσεων, είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο και προσφέρουν στους επιβάτες εκλεπτυσμένες γεύσεις με ανοιχτές κουζίνες, αίθουσες συνεδριάσεων, επιχειρηματικά κέντρα, το Timeless Spa, χώρους ψυχαγωγίας, ειδικούς χώρους καπνίσματος και παιδικές χαρές. Οι επιβάτες που βρίσκονται στο Σαλόνι της Πρώτης Θέσης, έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν τα ψώνια τους σε μια αποκλειστική εμπορική περιοχή αφορολογήτων ειδών, καθώς και πρόσβαση στην κάβα Le Clois.

Το Concourse A προσφέρει επίσης μια μοναδική εμπειρία αγορών αφορολογήτων ειδών και εστίασης, καθώς διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία υψηλής ποιότητας και παγκοσμίως αναγνωρισμένων brands τροφίμων και ποτών όπως Paul, Umaizushi Bistro, Picnic, Wafi Gourmet, Carluccio’s, Cho Gao, Pulp Juice Bar, McDonalds και McCafe, Shake Shack, Costa Metropolitan, Starbucks, Le Pain Quotidien, Giraffe, Heineken Lounge, Jack’s Bar & Grill και Moet & Chandon Champagne Bar.

Το Concourse A θα ενισχύσει τη χωρητικότητα του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι από 60 σε 75 εκατ. επισκέπτες ανά έτος, ενώ αποτελεί βασικό πυλώνα του Στρατηγικού Σχεδίου 2020 του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι, ύψους 7,8 δισ. δολ., το οποίο θα αυξήσει τη χωρητικότητα του αεροδρομίου σε 90 εκατ. επιβάτες μέχρι το 2018.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024