Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣημαντικές συνεργασίες ανακοίνωσε η Airbus στo Air Show της Σιγκαπούρης
Αερομεταφορές

Σημαντικές συνεργασίες ανακοίνωσε η Airbus στo Air Show της Σιγκαπούρης

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Αεροπορικής Επίδειξης της Ασίας, που πραγματοποιείται στη Σιγκαπούρη, η Airbus ανακοίνωσε σημαντικές συνεργασίες.

Τη συνεργασία της με τη Singapore Airlines (SIA), ανακοίνωσε η Airbus, καθώς υπεγράφη μνημόνιο συμφωνίας για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας πτητικής εκπαίδευσης στη Σιγκαπούρη. Οι εγκαταστάσεις θα ονομάζονται Asia Training Centre (AATC) και το 55% θα ανήκει στην Airbus και 45% θα είναι ιδιοκτησία της Singapore Airlines. Οι υψηλής αρτιότητας εγκαταστάσεις θα προσφέρουν πλήρεις υπηρεσίες πιλοτικής εκπαίδευσης στους χειριστές Airbus από όλη την περιοχή και είναι ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω επέκταση των παγκόσμιων υπηρεσιών  εκπαίδευσης, σε εξομοιωτές πλήρους πτήσης σε τύπου αεροσκαφών Airbus A320, A330, A340, A350 και A380. Η λειτουργιά των εγκαταστάσεων αναμένεται να ξεκινήσει τέλος του 2014.

Επίσης, η Airbus και η SATAIR ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το πρώτο κέντρο κοινη΄ς διανομής και υποστήριξης ανταλλακτικών, το “SATAIR Airbus Σιγκαπούρη Centre” (SASC), που βρίσκεται στο Seletar Aerospace Πάρκο της Σιγκαπούρη. Το κέντρο θα γίνει το κύριο κομβικό σημείο για ανταλλακτικά της Airbus στην περιοχή, παρέχοντας 24 ώρες το 24ωρο, υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών και των MROs (Maintenance, Repair & Overhaul) 365 ημέρες το χρόνο.

Όπως δήλωσε και ο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Airbus Fabrice Bregier: “Το άνοιγμα του νέου αυτού μηχανισμού εδώ στη Σιγκαπούρη, όχι μόνο ενισχύει  περαιτέρω την παγκόσμια παρουσία της Airbus, αλλά και μας επιτρέπει να είμαστε κοντά στους πελάτες μας και να παρέχουμε την πιο άμεση στήριξη σε αυτήν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή. Μαζί με τους έμπειρους συνεργάτες μας SATAIR, συνδυάζουμε τις γνώσεις μας & τις πελατειακές σχέσεις, για να προσφέρουμε τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις για τις αεροπορικές εταιρείες και των MROs (Maintenance, Repair & Overhaul)”.

Επιπλέον, η Airbus ProSky ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει νέο γραφείο στη Σιγκαπούρη από τον Απρίλιο του 2014. Αυτό, ώστε να φέρει τον εκσυγχρονισμό στη διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας (ATM – Air Traffic Management) στην περιοχή  Ασίας-Ειρηνικού. Η Airbus ProSky έχει συμμετάσχει σε πολλά έργα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού επικεντρώνοντας στην ενίσχυση της ικανότητας της εναέριας κυκλοφορίας, την αύξηση της αποδοτικότητας των πτήσεων και τη βελτίωση της πρόσβασης στα αεροδρόμια.

Σε παγκόσμια κλίμακα, αναμένεται ότι ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων ATM θα δημιουργήσει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, όπως η εξοικονόμηση περίπου 13 δισεκατομμύρια λίτρα καυσίμου ανά έτος, μια μείωση περίπου 29 εκατ. τόνους εκπομπών CO2 ετησίως, καθώς και περίπου 4 εκατ. ώρες καθυστέρησης πτήσεων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024