Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςSkytrax: H Emirates στην κορυφή του κόσμου – Η Aegean καλύτερη περιφερειακή εταιρεία στην Ευρώπη
Αεροπορικές Εταιρείες

Skytrax: H Emirates στην κορυφή του κόσμου – Η Aegean καλύτερη περιφερειακή εταιρεία στην Ευρώπη

Η Emirates ψηφίστηκε ως η κορυφαία αεροπορική εταιρεία του κόσμου από τους ταξιδιώτες. Η Aegean κατέλαβε το βραβείο της Καλύτερης Περιφερειακής Εταιρείας στην Ευρώπη (Best Regional Airline in Europe).

Στην τελετή που διεξήχθη κατά το Farnborough Airshow, η Skytrax παρουσίασε τα Παγκόσμια Βραβεία Αεροπορικών Εταιρειών 2016 (2016 World Airline Awards). Κορυφαία στελέχη και ηγέτες από περισσότερες από 40 αεροπορικές εταιρείες απ’όλο τον κόσμο έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση, στην οποία η Emirates ψηφίστηκε ως η κορυφαία αεροπορική εταιρεία του κόσμου από τους ταξιδιώτες.


Στιγμιότυπο από τα Skytrax 2016 World Airline Awards.

Στην εκδήλωση των βραβείων, ο διευθύνων σύμβουλος της Skytrax, Edward Plaisted δήλωσε: “Έχουμε την τιμή να έχουμε τόσες πολλές αεροπορικές εταιρείες που ταξιδεύουν εδώ σήμερα και να λαμβάνουμε τις επευφημίες τους, καθώς ψηφίστηκαν ως οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες. Για πολλά χρόνια είμαστε αφοσιωμένοι στο να παρέχουμε μια διαδικασία έρευνας και βραβείων που παραμένει ανεξάρτητη, και τη διοργάνωση ενός γεγονότος, γνωστό ως τα Βραβεία Επιλογής του Επιβάτη. Έχουμε δει πολλά γνωστά ονόματα εδώ σήμερα να εμφανίζοπνται ως καθ’επανάληψην νικητές και υποθέτω ότι το ρητό ‘μια φορά νικητής, πάντα νικητής’ αντικατοπτρίζεται στα μάτια πολλών πελατών“.

Οι 10 Κορυφαίες Αεροπορικές Εταιρείες του κόσμου για το 2016

  • Emirates
  • Qatar Airways
  • Singapore Airlines
  • Cathay Pacific
  • ANA All Nippon Airways
  • Etihad Airways
  • Turkish Airlines
  • EVA Air
  • Qantas Airways
  • Lufthansa

Η Emirates αναδείχθηκε ως η Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στον κόσμο για το 2016. Παράλληλα η Emirates απέσπασε δύο ακόμη πρωτιές, το βραβείο Καλύτερου Συστήματος Ψυχαγωγίας Εν Πτήσει στον Κόσμο για 12 η συνεχόμενη χρονιά, αλλά και το βραβείο Καλύτερης Αεροπορικής Εταιρείας για τη Μέση Ανατολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη φορά που η Emirates κερδίζει το κορυφαίο βραβείο του θεσμού Skytrax, ενώ συνολικά από το 2001 έχει βραβευθεί με 20 Skytrax World Airline Awards.


Η βράβευση της Emirates ως η Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στον κόσμο για το 2016.

Ο πρόεδρος της Emirates Airline, Sir Tim Clark, δήλωσε σχετικά: “Η διάκριση στα βραβεία Skytrax μας τιμά ιδιαίτερα. Στην Emirates θέτουμε πάντα τους επιβάτες στο κέντρο των υπηρεσιών μας και δουλεύουμε πολύ σκληρά για να διαμορφώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για όσους ταξιδεύουν κάθε μέρα μαζί μας σε όλο τον κόσμο. Επενδύουμε διαρκώς στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, ακούμε προσεκτικά τους επιβάτες μας και στη συνέχεια δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες τους. Το γεγονός ότι αυτά τα βραβεία βασίζονται σε σχόλια επιβατών μας, αποτελεί την υπέρτατη αναγνώριση για την σκληρή δουλειά που καταβάλλουμε για να δημιουργήσουμε την ασύγκριτη εμπειρία της Emirates”. Σχολιάζοντας το βραβείο ο Edward Plaisted ανέφερε: “Η ανάδειξη της Emirates ως Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία για τέταρτη φορά, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα και μια πραγματική απόδειξη για τη δημοτικότητά της. Το να μπορείς να ικανοποιήσεις επιβάτες από όλον τον κόσμο δεν είναι ένα εύκολο έργο, ωστόσο η Emirates συνεχίζει να αποσπά θετικά σχόλια από τους επιβάτες για την προσφορά των υπηρεσιών της. Μάλιστα, το σύστημα ψυχαγωγίας της Emirates κατά τη διάρκεια της πτήσης αποτελεί σημείο αναφοράς και επαίνου από τους επιβάτες, οι οποίοι δεν εντυπωσιάζονται μόνο από το πρόγραμμα, αλλά και από τα υψηλά στάνταρ του λειτουργικού, ειδικά στα αεροσκάφη τύπου A380”.

Η Qatar Airways κατετάγη Νο2 στον κόσμο, και κέρδισε και άλλα κορυφαία βραβεία για την Καλύτερη Business Class στον Κόσμο, το Καλύτερο Business Class Lounge του Κόσμου και το Καλύτερο Προσωπικό Αεροπορικής Εταιρίεας στη Μέση Ανατολή. Ο Group Chief Executive της Qatar Airways, Akbar Al Baker, δήλωσε: “Είναι μια πολύ περήφανη στιγμή για την Qatar Airways να ονομάζεται ως η εταιρεία με την καλύτερη Business Class στον κόσμο, το Καλύτερο Business Class Lounge και ως η Καλύτερη στη Μέση Ανατολή από τα βραβεία Skytrax, όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για κάθε άτομο στην Qatar Airways που δημιουργεί την εμπειρία των επιβατών – από το πλήρωμα του αεροσκάφους μέχρι τους σεφ που επιβλέπουν το catering μας και μεχρι τους τεχνικούς που διασφαλίζουν την άρτια κατάσταση της καμπίνας. Η δέσμευσή μας για συνεχή επιτυχία είναι αταλάντευτη και μια απόδειξη για την αφοσίωση των παγκόσμιων ομάδων μας. Η ανανεωμένη υπηρεσία της αεροπορικής εταιρείας, τα σύγχρονα αεροσκάφη και οι πολυτελείς καμπίνες, σε συνδυασμό με το επεκτεινόμενο παγκόσμιο δίκτυο, συνεχίζουν να θέτουν την Qatar Airways εκτός συναγωνισμού”.

Η τρίτη σε βαθμολογία Singapore Airlines κέρδισε το βραβείο για την Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στην Ασία, καθώς και τον τίτλο για την Καλύτερη Θέση Business Class. Σχολιάζοντας τα βραβεία, η Singapore Airlines δήλωσε: “Είναι τιμή μας να λαμβάνουμε αυτά τα βραβεία, τα οποία αποτελούν την επικύρωση της σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης του προσωπικού μας σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι εξασφαλίζουν ότι η Singapore Airlines θα παραμείνει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Η ANA (All Nippon Airways) κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία της, κατετάγη Νο5 στον κόσμο από τα συνολικά αποτελέσματα και εξασφάλισε τα βραβεία Καλύτερων Υπηρεσιών Αεροδρομίου στον Κόσμο και Καλύτερου Προσωπικού Αεροπορικής Εταιρείας στην Ασία, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ο Osamu Shinobe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ANA, σχολίασε: “Η ANA έχει δεσμευτεί να γίνει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου και παρέχει σε όλους τους επιβάτες μια ανώτερη ταξιδιωτική εμπειρία. Είμαστε συγκεντρωμένοι στην παροχή εξατομικευμένων, υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που εξασφαλίζουν την άνεση και την ασφάλεια όλων των πελατών μας”.

Η Norwegian ψηφίστηκε ως η Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία Χαμηλού Κόστους στην Ευρώπη για τέταρτη συνεχή χρονιά, εκτός από το βραβείο για την Καλύτερη Long Haul Αεροπορική Εταιρεία Χαμηλού Κόστους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Norwegian Bjørn Kjos, δήλωσε: “Είναι τιμή μου να κερδίσουμε αυτά τα βραβεία, αλλά αυτή η αναγνώριση ανήκει πάνω από όλα στο σκληρά εργαζόμενο προσωπικό της Norwegian και στους πιστούς επιβάτες μας. Πιστεύουμε ότι όχι μόνο θα πρέπει τα αεροπορικά ταξίδια να είναι προσιτά σε όλους, αλλά, επίσης, ότι το χαμηλό κόστος μπορεί ακόμα να σημαίνει υψηλή ποιότητα. Πραγματικά είναι η καλύτερη ανταμοιβή για εμάς να βλέπουμε ότι τα ολοκαίνουρια αεροπλάνα μας, το μεγάλο δίκτυο δρομολογίων μας, οι χαμηλές τιμές και η άριστη υπηρεσία που προσφέρονται από το πλήρωμα μας έχουν εκτιμηθεί από τους επιβάτες. Τα βραβεία αυτά μας δίνουν τεράστια ώθηση, καθώς συνεχίζουμε φιλόδοξα σχέδια επέκτασης μας στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και παραπέρα”.

Η Aegean αναδείχθηκε για ακόμη μία χρονιά “Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη για το 2016”. Σχολιάζοντας τη βράβευση της Aegean, ο κ. Edward Plaisted δήλωσε: “Η κατάκτηση του βραβείου “Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη” αποτελεί ένα εξαιρετικό επίτευγμα. Η Aegean παραμένει μια από τις αγαπημένες εταιρείες των επιβατών στη νότια Ευρώπη και συνεχίζει να αποδίδει εξαιρετικά στις έρευνες που πραγματοποιούνται για τα βραβεία τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean, δήλωσε: “Όλοι εμείς στην Aegeanείμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό το σημαντικό βραβείο, το Skytrax World Airline Award, που λάβαμε για 6η συνεχή χρονιά. Η συγκεκριμένη βράβευση μας δίνει κίνητρο να δημιουργούμε ακόμη περισσότερα για τους πελάτες μας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε και είμαστε περήφανοι που η προσπάθειά μας έχει αναγνωριστεί από τους επιβάτες. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλους τους συναδέλφους μου στην Aegean που με συνέπεια εργάζονται καθημερινά για να βελτιώνουμε διαρκώς τις υπηρεσίες μας, ώστε να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των επιβατών μας”.


Από αριστερά ο κ. Edward Plaisted, CEO του Skytrax και ο διευθυντής Πτητικής Εκμετάλλευσης της Aegean κ. Ζήσης Πεχλεβανούδης, ο οποίος παραλαμβάνει το βραβείο με μέλη πληρώματος καμπίνας.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Skytrax World Airline Awards, γνωστών ως βραβείων επιλογής επιβατών, την περίοδο Αυγούστου 2015 – Μαΐου 2016, περισσότεροι από 19,2 εκατ. επιβάτες από περισσότερες από 104 εθνικότητες, επιβράβευσαν την Aegean για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει στους επιβάτες της. Το Βραβείο αυτό απονέμεται στην Aegean για 6η συνεχόμενη χρονιά και για 7η φορά από το 2009 έως σήμερα και όπως επισημάνθηκε από τους διοργανωτές με τη διάκρισή αυτή η Aegean επιβεβαιώνει την κυρίαρχη θέση της στην Ευρώπη.

Ορισμένες από τις κατηγορίες στις οποίες κλήθηκαν να ψηφίσουν οι επιβάτες και στις οποίες ξεχώρισε η Aegean για τις επιδόσεις της ήσαν οι υπηρεσίες και η εξυπηρέτηση που προσφέρει στο αεροδρόμιο όπως το check-in και η επιβίβαση, η άφιξη και η μεταφορά, τα lounges, η άνεση των καθισμάτων, η καθαριότητα της καμπίνας, τα φαγητά και ροφήματα, το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, η εξυπηρέτηση, ο επαγγελματισμός και η συμπεριφορά του προσωπικού της, καθώς και η συνολική εμπειρία πτήσης που παρέχει στον επιβάτη.

Η Turkish Airlines επιλέχθηκε ως η “Καλύτερη Αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη” για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Έξι συνεχόμενα χρόνια διακρίσεων αποτελούν μία πραγματική επιβράβευση, η οποία επιδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της Turkish Airlines για την ικανοποίηση των επιβατών της, αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της στον κλάδο.

Η Turkish Airlines έχει βραβευτεί με τέσσερα βραβεία αυτή τη χρονιά, συμπεριλαμβανομένων των “Best Airline in Europe”, “Best Airline in Southern Europe”, “Best Business Class Dining Lounge” και “Best Business Class On-Board Catering”.

Ο M. İlker Ayci, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines δηλώνει: “Τα Skytrax World Airline Awards είναι  αποτέλεσμα της μεγαλύτερης έρευνας ικανοποίησης επιβατών αεροπορικών πτήσεων παγκοσμίως. Κάθε χρόνο μας χαροποιεί το γεγονός, πώς εκατομμύρια ταξιδιώτες αναγνωρίζουν την Turkish Airlines ως την ‘Καλύτερη Αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη’. Η εταιρεία συνεχίζει να φημίζεται για τις μοναδικές υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικών γευμάτων και των εν πτήσει εμπειριών ψυχαγωγίας. Το βραβείο αυτό σηματοδοτεί τη συνεχή επιτυχημένη πορεία μας”.

Η Etihad Airways έλαβε τρία ιδιαιτέρως πολυπόθητα βραβεία: για την Καλύτερη Πρώτη Θέση Αεροπορικής Εταιρείας Παγκοσμίως, για την Καλύτερη Υπηρεσία Τροφοδοσίας Πρώτης Θέσης Παγκοσμίως και για το Καλύτερο Αεροπορικό Κάθισμα Πρώτης Θέσης Παγκοσμίως για τα Διαμερίσματα και τις Σουίτες Πρώτης Θέσης της εταιρείας.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Guest Experience της Etihad Airways, Calum Laming δήλωσε: “Το 2014 επαναπροσδιορίσαμε την ταξιδιωτική εμπειρία Πρώτης Θέσης με την εισαγωγή μιας νέας εν πτήση εμπειρίας σε όλες τις πτήσεις και με τις επαναστατικές καμπίνες του νέου στόλου αεροσκαφών μας  Airbus A380 και Boeing 787 Dreamliner. Αυτό αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευσή μας για το ταξίδι στην Πρώτη Θέση και την παροχή καινοτόμων και φιλόδοξων ταξιδιωτικών εμπειριών.

Η εταιρεία είναι ιδιαίτερα υπερήφανη που με βάση τα αποτελέσματα μιας τεράστιας παγκόσμιας έρευνας ικανοποίησης πελατών, μας έχουν απονεμηθεί για ακόμη μια φορά αυτά τα υψηλού κύρους βραβεία για την καλύτερη εμπειρία Πρώτης Θέσης Παγκοσμίως. Αυτή τη χρονιά έχουμε ενισχύσει την εμπειρία αυτή ακόμη περισσότερο μέσω της επένδυσης στα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις καμπίνες μας και αυτή είναι μια ευπρόσδεκτη ανταμοιβή για τις προσπάθειές μας”.

Τα τελευταία χρόνια, ο αερομεταφορέας έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία για τα προϊόντα της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης. Αυτό σηματοδοτεί επίσης τη δεύτερη φορά που η εταιρεία έχει κερδίσει και τις τρεις πρώτες κατηγορίες βραβείων Πρώτης Θέσης στα World Airline Awards.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες που κέρδισαν βραβεία στα Παγκόσμια Βραβεία Αεροπορικών Εταιριών 2016, είναι οι: Aegean Airlines, Aeroflot, Air Astana, Air France, Air New Zealand, AirAsia, AirAsia X, ANA, Asiana Airlines, Austrian Airlines, Azul – Brazilian Airlines, Bangkok Airways, Cathay Pacific, Copa Airlines, Emirates, Ethiopian Airlines, EVA Air, Finnair, Garuda Indonesia, Hainan Airlines, Hawaiian Airlines, IndiGo, Jetstar Airways, LAN Airlines, Lufthansa, Norwegian, Plaza Premium Group, Porter Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Singapore Airlines, Sky Airline, South African Airways, Spring Airlines, Star Alliance, Thai Airways, Thomson Airways και Virgin.

Δείτε εδώ όλους τους νικητές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024