Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣτα 79 εκατ. ευρώ η οικονομική συνεισφορά της Emirates στο ελληνικό ΑΕΠ
Αεροπορικές εταιρείες

Στα 79 εκατ. ευρώ η οικονομική συνεισφορά της Emirates στο ελληνικό ΑΕΠ

Περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις την εβδομάδα για τα δύο δρομολόγια της Emirates για Σιαλκότ και Λουσάκα μέσω Ντουμπάι.

Η Emirates και η Frontier Economics, κορυφαία ευρωπαϊκή συμβουλευτική εταιρεία, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της κοινωνικό-οικονομικής μελέτης τους που εξετάζει το αντίκτυπο της Emirates στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη που δραστηριοποιείται, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας.

Η Frontier υπολογίζει ότι οι δραστηριότητες της Emirates στην Ελλάδα υποστηρίζουν 1.650 θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας 79 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας. Από το 1996, η Emirates προσφέρει μία μοναδική απευθείας πτήση από Αθήνα προς Ντουμπάι, ενώ προσφέρεις στους Έλληνες επιβάτες της άλλες τρεις μοναδικές πτήσεις προς Ντέρμπαν, Αδελαΐδα και Μπρίσμπεϊν μέσω του κόμβου της στο Ντουμπάι. Δίχως την Emirates, οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε αυτούς τους προορισμούς θα έπρεπε να πραγματοποιούν τουλάχιστον δύο στάσεις, ενώ τα δρομολόγια και η συχνότητα τους μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο χρόνο του ταξιδιού ενός επιβάτη. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η Emirates προσφέρει δύο συνδέσεις προς Σιαλκότ και Λουσάκα μέσω Ντουμπάι, με τη μεγαλύτερη συχνότητα μέσα στην εβδομάδα από ότι όλες οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες μαζί.

Επιπλέον, οι δραστηριότητες της Emirates στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των 220 μοναδικών συνδέσεων που προσφέρει, υπολογίζεται ότι υποστήριξαν 85.100* θέσεις εργασίας σε όλη την ΕΕ την περίοδο 2013-2014, ενώ η παράδοση των Airbus A380 υποστήριξε 41.000 θέσεις εργασίας για την ίδια περίοδο. Αυτές οι δραστηριότητες της Emirates αντιστοιχούν σε 6,8 δισ. ευρώ και 3,4 δισ. ευρώ του συνολικού ΑΕΠ της ΕΕ αντίστοιχα.

“Η Emirates παραμένει αφοσιωμένη στην ευρωπαϊκή αγορά. Η σχέση μας ξεκίνησε το 1987 όταν αρχίσαμε τις πτήσεις μας από το Ντουμπάι προς το Αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου. Από τότε, η ζήτηση αυξήθηκε και σήμερα πραγματοποιούμε πάνω από 350 επιβατικές πτήσεις την εβδομάδα από την Ευρώπη, παρέχοντας παγκόσμιες συνδέσεις μέσω του κόμβου μας στο Ντουμπάι”, δήλωσε ο Sir Tim Clark, πρόεδρος της Emirates Airlines. “Το οικονομικό αντίκτυπο της Emirates είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Με βάση την έρευνα της Frontier, μέσω των δραστηριοτήτων μας και της αγοράς αεροσκαφών από την Airbus υποστηρίζουμε πάνω από 100.000 θέσεις εργασίες σε όλη την Ευρώπη. Μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για ταξίδια αναψυχής και μεταφορές, ιδιαίτερα σε αγορές που δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από άλλες αεροπορικές εταιρείες, η Emirates συνεισφέρει στις τοπικές οικονομίες των περιοχών που εξυπηρετεί”.

Η έρευνα της Frontier αποδεικνύει ότι η παρουσία της Emirates σε 28 ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, συνεισφέρει σημαντικά στη περιφερειακή ανάπτυξη, ειδικά στις αγορές που δεν διαθέτουν κάποιο αεροπορικό κόμβο και δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες.

“Η Emirates έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν από τους ανταγωνιστές της ότι έχει αρνητικό αντίκτυπο στην Ευρώπη, αλλά η έρευνα της Frontier δείχνει μια διαφορετική πραγματικότητα. Η έρευνα μας δείχνει ότι ο άμεσος, ο έμμεσος και ο επαγόμενος αντίκτυπος των δραστηριοτήτων της Emirates, και πιο συγκεκριμένα η ανάπτυξη των συνδέσεων με δευτερεύουσες πόλεις, συμβάλουν σημαντικά στο ΑΕΠ της ΕΕ”, δήλωσε ο Dan Elliot, ιδρυτής και διευθυντής της Frontier Economics. “Η οικονομική αξία αυτών των συνδέσεων στην ΕΕ δεν εκτιμάται επαρκώς, και είναι κάτι που χρίζει προσοχής”.

Η αξία της συνδεσιμότητας
Στο παρελθόν, τα διεθνή ταξίδια από την Ευρώπη περιελάμβαναν πτήσεις, ή συχνά υπαναχωρήσεις, μέσω των μεγάλων ευρωπαϊκών κόμβων. Αυτό συνέβαλε στη δημιουργία ενός κενού στις συνδέσεις των υπόλοιπων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, περιορίζοντας την ανάπτυξη του εμπορίου και τις ευκαιρίες για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις. Από την έναρξη των πτήσεων της προς την Ευρώπη το 1987, η Emirates έχει βοηθήσει στη γεφύρωση αυτού του κενού, με σταδιακή, και βάση της ζήτησης, αύξηση των υπηρεσιών της σε μεγάλες και μικρότερες πόλεις της Ευρώπης.

Η έρευνα της Frontier, που περιλαμβάνει τις 28 πόλεις που εξυπηρετεί η Emirates σε 16 χώρες-μέλη της ΕΕ, αναγνώρισε συνολικά 220 μοναδικά δρομολόγια που πραγματοποιεί η εταιρεία από την Ευρώπη. Τα 21 δρομολόγια είναι απευθείας συνδέσεις ευρωπαϊκών πόλεων με το Ντουμπάι, και τα υπόλοιπα 199 αποτελούν μοναδικά δρομολόγια με μία στάση μέσω του κόμβου της εταιρείας στο Ντουμπάι.

“Οι συνδέσεις που προσφέρει η Emirates μέσα από αυτά τα 220 δρομολόγια επιδρούν θετικά στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις και το εμπόριο και στηρίζουν την ανάπτυξη των περιφερειακών κέντρων. Επιπρόσθετα αυξάνουν τον τουρισμό, παρέχουν επιλογές στον καταναλωτή και στηρίζουν τις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές από και προς τα περιφερειακά κέντρα”, υποστήριξε ο Dan Elliott. “Υπολογίζουμε ότι 3.000 επιπρόσθετες θέσεις εργασίας στηρίζονται από τις 220 μοναδικές συνδέσεις, ισοδυναμώντας με 215 εκατ. ευρώ του ΑΕΠ, φτάνοντας τη συνολική συνεισφορά της Emirates στα 6,8 δισ. ευρώ”.

Λαμβάνοντας υπόψη το εύρος του δικτύου της Emirates και την αναμενόμενη αύξηση των αεροπορικών ταξιδιών μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια, η Emirates είναι σε θέση να προσελκύσει έναν αυξανόμενο αριθμό τουριστών και επαγγελματιών προς την Ευρώπη, επιτρέποντας την περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου και των επενδύσεων. Η Emirates πραγματοποιεί 7 εβδομαδιαίες πτήσεις από Αθήνα προς Ντουμπάι. Η πτήση με κωδικό ΕΚ105 αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 09:55 και φθάνει στην Αθήνα στις 13:20, ενώ η πτήση με κωδικό EK106 αναχωρεί από την Αθήνα στις 15:25 και φθάνει στο Ντουμπάι στις 22:05.

*Συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων της Emirates και του αντίκτυπου των 220 μοναδικών συνδέσεων που προσφέρει.

Emirates and the EU

Στη φωτογραφία, αεροσκάφος A380 της Emirates στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024