Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣτις 24 Απριλίου ξεκινά από την ΕΕ η Β΄ φάση διερεύνησης της συμφωνίας Olympic Air – Aegean
Αερομεταφορές

Στις 24 Απριλίου ξεκινά από την ΕΕ η Β΄ φάση διερεύνησης της συμφωνίας Olympic Air – Aegean

H Aegean έχει προτείνει τη διαμόρφωση δεσμευτικού πλαισίου τιμολογιακής πολιτικής για τις επηρεαζόμενες, από τη συμφωνία εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean, διαδρομές εσωτερικού.

Σε συνέχεια πρόσφατων επαφών με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Aegean αναμένει ότι η Επιτροπή θα προχωρήσει στη Β’ φάση ενδελεχούς διερεύνησης της συμφωνίας εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean. Οι Υπηρεσίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο και στοιχεία για να μπορέσουν να εξετάσουν την πρόταση στο πλαίσιο της σημερινής συγκυρίας της ελληνικής αγοράς αερομεταφορών, αλλά και για να διαπραγματευτούν με την Aegean δεσμεύσεις ή αντισταθμίσεις που η εταιρεία έχει ήδη προτείνει ή μπορεί περαιτέρω να προτείνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η λεγόμενη Β΄ φάση διερεύνησης αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Απριλίου και μπορεί να κρατήσει έως 90 εργάσιμες μέρες χωρίς να είναι απαραίτητη η εξάντληση αυτού του διαστήματος.

Ο αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: “Η ανάγκη για τη δημιουργία μια ανταγωνιστικής, βιώσιμης ελληνικής εταιρείας με ικανό μέγεθος για να προσφέρει στήριξη στον τουρισμό της χώρας μας καθίσταται επιτακτικότερη από τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή μας που δυστυχώς τείνουν να ενισχύσουν την ύφεση. Ευχαριστούμε τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το χρόνο και το δυναμικό που αφιέρωσαν και συνεχίζουν να αφιερώνουν στην υπόθεσή μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μαζί τους για να πετύχουμε τις απαραίτητες συνέργειες, διασφαλίζοντας παράλληλα τον καταναλωτή. Άλλωστε η Aegean σε ανταπόκριση των αναγκών των καταναλωτών έχει σήμερα  ήδη διαμορφώσει το μέσο ναύλο της στο εσωτερικό της χώρας σε επίπεδα 25% χαμηλότερα από εκείνα του 2009 παρά τις υψηλότερες τιμές καύσιμων που επικρατούν”.

Οι αντισταθμίσεις, οι οποίες συζητούνται με την Επιτροπή είναι εμπιστευτικές. Λόγω όμως της έντονης κρίσης και ύφεσης που έχει περιορίσει το εισόδημα των Ελλήνων κατά την τελευταία τετραετία, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μεταξύ των άλλων δεσμεύσεων, η Aegean έχει ήδη προτείνει και τη διαμόρφωση δεσμευτικού πλαισίου τιμολογιακής πολιτικής για τις επηρεαζόμενες από τη συμφωνία διαδρομές εσωτερικού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024