Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυμφωνία μεταξύ Lufthansa και πιλότων για την αύξηση στους μισθούς
Αερομεταφορές

Συμφωνία μεταξύ Lufthansa και πιλότων για την αύξηση στους μισθούς

Η Lufthansa και η Vereinigung Cockpit συμφώνησαν να διατηρήσουν την εμπιστευτικότητα σχετικά με πρόσθετα θέματα και τις συνομιλίες.

Η Lufthansa και το γερμανικό σωματείο πιλότων Vereinigung Cockpit κατέληξαν στην αύξηση των αποδοχών στους πιλότους στη Lufthansa και στη Lufthansa Cargo.

Τα πληρώματα του πιλοτηρίου θα λάβουν αύξηση στη μηνιαία αμοιβή τους κατά 490 ευρώ το καθένα σε δύο στάδια – με αναδρομική ισχύ από την 1η Αυγούστου 2022 και από την 1η Απριλίου 2023.

Ένας συγκυβερνήτης εισαγωγικού επιπέδου θα λάβει περίπου 20% επιπλέον βασική αμοιβή κατά τη διάρκεια της συμφωνίας, ενώ ένας κυβερνήτης στον τελικό βαθμό θα λάβει 5,5 %.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια συνολική υποχρέωση “εκεχειρίας” έως τις 30 Ιουνίου 2023, όπου οι απεργίες αποκλείονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό παρέχει στους πελάτες και τους υπαλλήλους ασφάλεια προγραμματισμού.

Και οι δύο εταίροι των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα συνεχίσουν την εποικοδομητική ανταλλαγή τους σε διάφορα θέματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η Lufthansa και η Vereinigung Cockpit συμφώνησαν να διατηρήσουν την εμπιστευτικότητα σχετικά με πρόσθετα θέματα και τις συνομιλίες.

Η συμφωνία εξακολουθεί να υπόκειται σε λεπτομερή διατύπωση και έγκριση από τους αρμόδιους φορείς.

Ο Michael Niggemann, Chief Human Resources Officer και Εργασίας Διευθυντής της Deutsche Lufthansa AG, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλήξουμε σε αυτή τη συμφωνία με το Vereinigung Cockpit. Η αύξηση του βασικού μισθού με ενιαία βασικά ποσά οδηγεί στην επιθυμητή υψηλότερη αναλογική αύξηση των εισαγωγικών μισθών. Στο άμεσο μέλλον θα ξαναέρθουμε σε συζητήσεις με το Vereinigung Cockpit, για να βρούμε και να εφαρμόσουμε βιωσιμότερες λύσεις. Ο κοινός στόχος είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πιλότους μας ελκυστικές και ασφαλείς θέσεις εργασίας με προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024