Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυνεχίζεται η απεργία στην Air France
Αεροπορικές εταιρείες

Συνεχίζεται η απεργία στην Air France

Οι πιλότοι της Air France έχουν αρχίσει από χθες Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, επαναλαμβανόμενες απεργίες καταγγέλλοντας τις συνθήκες επέκτασης της Transavia France. Την πρώτη ημέρα της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε λιγότερο από το 50% των πτήσεων.

Συνεχίζεται και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, η απεργία στην Air France, με το 60% των πτήσεων να έχει ακυρωθεί και τα αεροσκάφη να παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης και των συνδικάτων των πιλότων.

Αντίθετο με το αναπτυξιακό σχέδιο της θυγατρικής εταιρείας χαμηλού κόστους Transavia του ομίλου, το μεγαλύτερο συνδικάτο SNPL κάλεσε σε επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 15 έως τις 22 Σεπτεμβρίου καθώς και το Spaf, το δεύτερο συνδικάτο και το Alter (που δεν εκπροσωπείται) έως τις 18 του μηνός.

“Δεν υπάρχει ακόμη έξοδος από την κρίση στη σύγκρουση αυτή”, παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Air France Frédéric Gagey. Και πρόσθεσε: “Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, έχουν γίνει προτάσεις”.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει προτείνει τη μείωση του μελλοντικού μεγέθους του στόλου της Transavia France, η οποία αποτελεί το επίκεντρο της σύγκρουσης, προκειμένου να διαβεβαιώσει τους πιλότους για το γεγονός ότι η θυγατρική χαμηλού κόστους του ομίλου Air France-KLM δεν προτίθεται να αντικαταστήσει την Air France.

“Υπήρξε μια ανησυχία εκ μέρους των πιλότων που φαντάζονταν ότι η Transavia France μπορούσε να αντικαταστήσει ξαφνικά την Air France στη Γαλλία. Για να δείξουμε ότι το σχέδιό μας είναι σαφές, προτείναμε ο στόλος να περιοριστεί στα 30 αεροσκάφη, μέγεθος ισοδύναμο με εκείνο της Transavia Hollande”, δήλωσε διευκρινίζοντας ότι ο περιορισμός αυτός θα ισχύσει έως το 2019.

Για τους πελάτες της, στους οποίους έστειλε 65.000 σύντομα γραπτά μηνύματα, η Air France επικαλείται τη δυνατότητα “καταβολής αποζημίωσης” και αναφέρει ότι “το πρόγραμμα της πτήσης θα είναι ενημερωμένο 24 ώρες πριν από την ώρα αναχώρησης”.

Την πρώτη ημέρα της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε λιγότερο από το 50% των πτήσεων.

Σε απεργία και η Lufthansa
Και οι πιλότοι της Lufthansa συνεχίζουν την απεργία τους (σήμερα) στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Πρόκειται για την τέταρτη κινητοποίηση μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, η οποία θα επηρεάσει αυτή τη φορά τις πτήσεις μεγάλης διάρκειας (long-haul).

Η απεργία στη Lufthansa θα επηρεάσει τις πτήσεις μακράς διάρκειας με αναχώρηση και άφιξη στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, τις οποίες πραγματοποιούν Airbus Α380, Α330 και Α340 καθώς και Boeing B747, μεταξύ 09.00 και 17.00 (τοπική ώρα), αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο των πιλότων Cockpit, που είναι σε διαμάχη με τη διοίκηση όσον αφορά το καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης. Το συνδικάτο έχει ήδη διοργανώσει τρεις κινητοποιήσεις διάρκειας μερικών ωρών κατά τις οποίες ακυρώθηκαν συνολικά 475 εσωτερικές και ευρωπαϊκές πτήσεις. Η τελευταία απεργία πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο.

Στη φωτογραφία ο διευθύνων σύμβουλος της Air France-KLM, Alexandre de Juniac σε δηλώσεις του για την απεργία της Air France.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024