Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυντρίμμια στο νότιο Ινδινό Ωκεανό ίσως ανήκουν στο χαμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines
Αεροπορικές τραγωδίες

Συντρίμμια στο νότιο Ινδινό Ωκεανό ίσως ανήκουν στο χαμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines

Η ανακάλυψη μυστηριώδους ευρήματος που μοιάζει με ένα κομμάτι πτερυγίου αεροπλάνου, προκάλεσε εκ νέου ερωτήματα για πιθανή σχέση με την εξαφάνιση του Boeing 777 με 239 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε σήμερα ότι είναι σχεδόν βέβαιο”ότι τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν χθες στο νησί Reunion, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, κοντά στο νησί της Μαδαγασκάρης, ανήκουν στο χαμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines. Τα συντρίμμια, μήκους δύο μέτρων, βρέθηκαν στο St. Andre του νησιού Reunion από τους εργαζόμενους ενός συλλόγου αρμόδιου για τον καθαρισμό της ακτής.

“Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι του πτερυγίου προέρχεται από αεροπλάνο Boeing 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μού το είπε”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Abdul Aziz Kaprawi.

Κανένα ίχνος δεν έχει βρεθεί από την πτήση MH370 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα, μια ώρα μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να επιβεβαιώσει την κατάσταση με τις εμπλεκόμενες χώρες για το ενδεχόμενο τα συντρίμμια να ανήκουν στην πτήση MH370, μετά την ανακοίνωση των γαλλικών αρχών ότι εξετάζουν το κομμάτι, για να εξακριβώσουν την προέλευσή του. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Hong Lei δήλωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση “παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις”.

“Επί του παρόντος, θα ήταν πρόωρο για την αεροπορική εταιρεία να προβεί σε εικασίες για την προέλευση του συγκεκριμένου κομματιού από συντρίμμια”, ανακοίνωσε η Malaysia Airlines προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για να εξακριβώσει αν τα συντρίμμια αυτά προέρχονται ή όχι από το Boeing του στόλου της.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024