Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυζητήσεις Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν για απευθείας αεροπορική πτήση Αθήνα – Μπακού
Τουριστική πολιτική

Συζητήσεις Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν για απευθείας αεροπορική πτήση Αθήνα – Μπακού

Αζέροι βουλευτές εξέφρασαν χθες στην υπουργό Τουρισμού κα Όλγα κεφαλογιάννη το ενδιαφέρον της χώρας τους για επενδύσεις στην τουριστική βιομηχανία και ανέφεραν ότι στις προθέσεις της κυβέρνησής τους είναι η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας στον τουριστικό τομέα με την Ελλάδα (παροχή τεχνογνωσίας).

Η συνεργασία για θέματα τουρισμού Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης, της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, με πενταμελή αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών, στο Υπουργείο Τουρισμού.

Κατά τη συνάντηση, η κα Κεφαλογιάννη επισήμανε στους Αζέρους βουλευτές ότι το Υπουργείο Τουρισμού έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης επαγγελματιών από το Αζερμπαϊτζάν. Επίσης, έθεσε το θέμα της  απευθείας αεροπορικής πτήσης Αθήνας – Μπακού, γεγονός που θα διευκολύνει την τουριστική κίνηση μεταξύ των δυο χωρών.

Ευρεία συζήτηση έγινε και για το ζήτημα της έκδοσης visa.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Τουρισμού δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να επισκεφτεί εντός του έτους, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, για περαιτέρω συζητήσεις.

Από την πλευρά τους, οι Αζέροι βουλευτές εξέφρασαν το ενδιαφέρον της χώρας τους για επενδύσεις στην τουριστική βιομηχανία και ανέφεραν ότι στις προθέσεις της κυβέρνησής τους είναι η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας στον τουριστικό τομέα τόσο με την Ελλάδα (παροχή τεχνογνωσίας), όσο και με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, προκειμένου να αξιοποιήσουν την  ευρωπαϊκή εμπειρία.

Η αποστολή των αζέρικης αντιπροσωπείας αποτελείτο από τους βουλευτές κ.κ Hadi Rajabli, Huseynbala Miralamov, Igbal Mammadov, Nazim Parajov και Azer Badamov.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024