Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤέλος στις υποβρύχιες έρευνες για τον εντοπισμό της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines
Αεροπορικές τραγωδίες

Τέλος στις υποβρύχιες έρευνες για τον εντοπισμό της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines

Το αεροπλάνο 'δεν εντοπίστηκε' στη ζώνη των ερευνών των 120.000 τ.χλμ. που είχε προσδιοριστεί στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις κυβερνήσεις.

Ανεστάλησαν οι υποβρύχιες έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση MH370, το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από σχεδόν τρία χρόνια, ανακοίνωσαν χθες οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας, της Μαλαισίας και της Κίνας.

Τα ίχνη του μοιραίου Μπόινγκ 777 χάθηκαν στις 8 Μαρτίου του 2014, λίγο μετά την απογείωσή του με 239 επιβαίνοντες από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Το αεροπλάνο “δεν εντοπίστηκε” στη ζώνη των ερευνών των 120.000 τ.χλμ. που είχε προσδιοριστεί στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις κυβερνήσεις.

“Παρ’όλες τις προσπάθειες που έγιναν με τη βοήθεια των επιστημονικών μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας, της εξελιγμένης τεχνολογίας και τις συμβουλές εξαιρετικά ικανών επαγγελματιών (…) οι έρευνες δεν επέτρεψαν τον εντοπισμό του αεροπλάνου”, τονίζεται στην ανακοίνωση. “Ως εκ τούτου οι υποβρύχιες έρευνες ανεστάλησαν”.

Η Μαλαισία είχε ανακοινώσει ήδη πριν από δύο εβδομάδες το τέλος των επιχειρήσεων. Μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο από τις έρευνες αυτές που να δείχνει ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρίσκονται στο βυθό της θαλάσσιας αυτής ζώνης.
Ωστόσο κάποια συντρίμμια, τα οποία ανέρχονταν σε περίπου 20 τμήματα και τα οποία βρέθηκαν στην ακτογραμμή του Ινδικού Ωκεανού ανοιχτά της ανατολικής Αφρικής σε κοντινή απόσταση από τη σημερινή ζώνη ερευνών, ταυτοποιήθηκε ότι ανήκαν πιθανώς ή με βεβαιότητα στο μοιραίο Boeing 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2014.

Τον περασμένο Δεκέμβριο οι Αρχές της Αυστραλίας αποφάνθηκαν ότι μάλλον το αεροσκάφος δεν έπεσε στη θαλάσσια ζώνη των 120.000 τ. χλμ., στην οποία γίνονταν οι έρευνες. Οι ειδικοί προσδιόρισαν μια άλλη ζώνη 25.000 τ. χλμ. στην οποία μπορεί πιθανώς να κατέπεσε και να βυθίστηκε το αεροσκάφος. Αλλά η Αυστραλία, όπως και η Μαλαισία έκριναν ότι οι πιθανότητες να βρεθεί εκεί το αεροπλάνο δεν επαρκούσαν για να επεκταθούν οι επιχειρήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024