Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΘετικός στη δημιουργία υδατοδρομίου ο Βόλος
Αερομεταφορές

Θετικός στη δημιουργία υδατοδρομίου ο Βόλος

Θετικός ο Δήμος και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου στην πρόταση για δημιουργία υδατοδρομίου από την εταιρεία Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ σε συναντήσεις που έγιναν με Δήμο και Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Σε συνάντηση στο Δήμο Βόλου για τη δημιουργία υδατοδρομίου από την εταιρεία Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Δερβένης, η δημοτική σύμβουλος κα Κερασιά Μπαρτζιώκα και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε η ύπαρξη Υποδομής Υδατοδρομίου στο λιμάνι, την οποία λειτουργούσε μια εταιρεία, η οποία σήμερα δεν υπάρχει και ότι μέχρι να ετοιμαστούν οι νέες εγκαταστάσεις θα μπορούσε πιθανών να χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενες. Το υδατοδρόμιο σε μια πόλη σαν το Βόλο θα μπορούσε να αναπτυχθεί ως κύριο μεταφορικό μέσο και να ωφεληθεί ο δήμος από το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα λόγο της τοποθεσίας του. Σημειώνεται ότι η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια μέχρι το τέλος του 2013 και άλλα τόσα το 2014.


Προηγούμενη εγκατάσταση εξέδρας για υδροπλάνο

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον λιμένα και τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις και αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση στα γραφεία του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Βόλου κ. Ιωάννη Πρίγκου με στελέχη του Δήμου και του Οργανισμού όπου έγινε παρουσίαση της εταιρείας και της πρότασης για την δημιουργία Υδατοδρομίου. Ο κ. Χαραλάμπους είπε συγκεκριμένα ότι “είναι αποδεδειγμένο πως  η Ελλάδα έπρεπε να αναπτύξει το δίκτυο υδατοδρομίων και υδροπλάνων χρόνια πριν, σήμερα υπάρχει η πολιτική βούληση και γνωρίζει η κυβέρνηση ότι  ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου ελληνικού χώρου”.

Το αποτέλεσμα των συναντήσεων ήταν θετικό και για τις δύο πλευρές, αφού αναμένεται από τα Δ.Σ. του Δήμου και του Οργανισμού Λιμένα Βόλου να στείλουν θετική εισήγηση  στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)  εντός των ημερών.

Στη φωτογραφία, ο δήμαρχος Βόλου  κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Δερβένης,  η δημοτική σύμβουλος κ. Κερασιά Μπαρτζιώκα και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024