Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο Aεροδρόμιο της Αθήνας γιορτάζει την κινεζική πρωτοχρονιά
Αεροδρόμια

Το Aεροδρόμιο της Αθήνας γιορτάζει την κινεζική πρωτοχρονιά

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Air China προσέφεραν σε εκδήλωση στο αεροδρόμιο μια γνωριμία με τον πολιτισμό, τη μουσική, το χορό και τις γεύσεις της Κίνας.

“Chunjie kuaile”! Με την ευχή αυτή, “Ευτυχισμένη η Κινεζική Νέα Χρονιά”, και σειρά από δράσεις και εορταστικές εκδηλώσεις στους χώρους του, υποδέχεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τους Κινέζους ταξιδιώτες, καθώς, σε όλο τον κόσμο γιορτάζεται η κινεζική πρωτοχρονιά από τις 5 έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο, η φετινή είναι “η Χρονιά του Χοίρου”, που συμβολίζει την οικογένεια και το σπίτι. Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του νέου έτους, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Air China προσέφεραν σε εκδήλωση στο αεροδρόμιο μια γνωριμία με τον πολιτισμό, τη μουσική, το χορό και τις γεύσεις της Κίνας, ενώ, όπως ορίζει η κινεζική παράδοση, μοίρασαν δώρα στους αφικνούμενους και στους αναχωρούντες επιβάτες.

Στους επιβάτες της Air China προσφέρθηκαν παραδοσιακές γεύσεις της κινεζικής κουζίνας.

Παράλληλα, οι επιβάτες της πτήσης είχαν την ευκαιρία να “βαφτίσουν” την κινεζική μασκότ του Αεροδρομίου της Αθήνας. O “Lucky Zhu” (“Zhu lele” – “Χαρούμενο Γουρούνι”») δημιουργήθηκε ειδικά για τους εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς και θα υποδέχεται, αλλά και θα αποχαιρετά τους επιβάτες από και προς την Κίνα καθ’όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Εκ μέρους της Air China, o General Manager, Athens Office, Fan Heyun δήλωσε: “Το 2019 για τους Κινέζους είναι η χρονιά του Χρυσού Χοίρου. Πρόκειται για ένα από τα πιο ευοίωνα έτη ανάμεσα στα 12 του κινεζικού ζωδιακού κύκλου. Είμαστε χαρούμενοι που διαπιστώνουμε ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καταβάλλει διαρκώς μεγάλη προσπάθεια για να γίνεται το αεροδρόμιο της Αθήνας ολοένα και περισσότερο φιλικό για τους Κινέζους. Πιστεύω ότι όλοι οι Κινέζοι επισκέπτες θα αγαπήσουν αυτή την όμορφη έκπληξη και θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους, με το εορταστικό πνεύμα της κινεζικής πρωτοχρονιάς. Η υπέροχη μασκότ-γουρουνάκι θα φέρει καλή τύχη σε κάθε ταξιδιώτη, αλλά και στο προσωπικό, καθώς θα νιώσουν όλοι σαν στο σπίτι τους επίσης. Θερμές ευχαριστίες στο ΔΑΑ γιατί μετατρέπει την Αθήνα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Κινέζους τουρίστες, και εύχομαι η χρονιά του Χοίρου να συνδυαστεί με μεγάλη αύξηση των αφίξεων από την Κίνα”.

“Θερμές ευχές και τύχη σε όλους τους επισκέπτες της χώρας μας από την Κίνα!” δήλωσε η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. “Θέλουμε κάθε στιγμή στο αεροδρόμιό μας να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια όμορφη και αξέχαστη εμπειρία! Σήμερα, μαζί με την Air China, τον εξαιρετικό αεροπορικό συνεργάτη μας, είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία τέτοια εμπειρία για τους Κινέζους επιβάτες μας και να τους ευχηθούμε η Χρονιά του Χοίρου να είναι γεμάτη από χαρούμενες στιγμές και… πολλά ταξίδια στην Αθήνα!”

Από αριστερά: η μασκότ του αεροδρομίου, “Φίλος ο Αθηναίος”, ο General Manager, Athens Office της Air China, Fan Heyun, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, ο Πρόξενος από την Πρεσβεία της Κίνας, Wang Qiang και ο “Zhu lele”, η μασκότ του αεροδρομίου για την κινεζική πρωτοχρονιά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022
25/11/2022
24/11/2022