Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο 'περιθώριο των σύγχρονων πόλεων' από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στον ΔΑΑ
Αεροδρόμια

Το 'περιθώριο των σύγχρονων πόλεων' από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στον ΔΑΑ

Check-in για έναν εναλλακτικό εικαστικό προορισμό: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προσκαλούν τους επισκέπτες του αεροδρομίου σε ένα φωτογραφικό 'ταξίδι στο περιθώριο των σύγχρονων πόλεων'.

Από τις 13 Μαΐου έως τις 30 Αυγούστου 2013, η νέα έκθεση στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” παρουσιάζει συγκλονιστικά στιγμιότυπα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, που κατέγραψε ο φακός διάσημων φωτογράφων του πρακτορείου Noor/Apeiron- Stanley Greene, Francesco Zizola, Pep Bonet, Alixandra Fazzina και Jon Lowenstein– στις παραγκουπόλεις του Πορτ-ο-Πρενς, της Ντάκα, του Καράτσι, του Ναϊρόμπι και του Γιοχάνεσμπουργκ. Η φωτογραφική έκθεση και η σχετική περιγραφική προβολή που την πλαισιώνει παρουσιάζοντας δυο νέες “γειτονιές” στις παραγκουπόλεις της Γουατεμάλα Σίτι και της Τεγουσιγάλπα, ξεδιπλώνουν την καθημερινότητα των “Urban Survivors”, των ανθρώπων που επιβιώνουν στις υποβαθμισμένες γειτονιές, τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι και το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε αυτές τις αστικές ζώνες.  Σήμερα, η οργάνωση παρεμβαίνει σε περισσότερα από 20 σημεία σε όλο τον κόσμο, περιθάλποντας είτε υποσιτισμένα παιδιά στην Ντάκα, είτε θύματα σεξουαλικής βίας στο Πορτ-ο-Πρενς, είτε ευάλωτους μετανάστες στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Η έκθεση “Urban Survivors”, που έχει ήδη παρουσιασθεί με επιτυχία στο Χόνγκ Κονγκ, στο Βέλγιο, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, την υποστήριξη του πρακτορείου Noor/Αpeiron, του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την εθελοντική βοήθεια της Φωτογραφικής Ομάδας Pragma.

Από 13 Μαΐου έως 30 Αυγούστου 2013, χώρος “Περιβάλλον & Πολιτισμός”, στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου (είσοδος 3 / χώρος προσβάσιμος καθ’όλη τη διάρκεια του 24ώρου).

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μέσα από αυτή την ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση, απευθύνουν ένα κάλεσμα προς όλους μας να σταθούμε εξίσου γενναία απέναντι στο ζήτημα του κοινωνικού αποκλεισμού, να μην αποστρέψουμε το βλέμμα από τις υποβαθμισμένες γειτονιές των Urban Survivors και να κατανοήσουμε όλες τις διαστάσεις του προβλήματος ώστε να το αντιμετωπίσουμε.

Φωτογραφία: Stanley Greene – Dhaka

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024