Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο Gatwick προειδοποιεί για επιβράδυνση των αεροπορικών ταξιδιών μετά το καλοκαίρι
Αεροδρόμια

Το Gatwick προειδοποιεί για επιβράδυνση των αεροπορικών ταξιδιών μετά το καλοκαίρι

Το Gatwick αναμένει να εξυπηρετήσει συνολικά 32,8 εκατ. επιβάτες το 2022. Σε αντίθεση με το London-Heathrow, το Gatwick δεν θα επεκτείνει το ανώτατο όριο στους αριθμούς πτήσεων που εισήγαγε αυτό το καλοκαίρι.

Αν και αναφέρει ότι υπάρχει κινητικότητα (“business as usual”), το Αεροδρόμιο London-Gatwick προειδοποιεί ότι η οικονομική κρίση θα μειώσει την επιβατική ζήτηση για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

“Οι ‘κόντρα άνεμοι’ που έρχονται θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζήτηση των παραθεριστικών πτήσεων μέχρι το 2023”, δήλωσε ο Jim Butler, οικονομικός διευθυντής του αεροδρομίου.

“Οι αεροπορικές εταιρείες δεν μας έχουν δείξει ακόμα ότι αυτό συμβαίνει, αλλά είμαστε ακόμα στην περίοδο αιχμής και είμαστε προσεκτικοί σχετικά με το τι μπορεί να δούμε τον χειμώνα ή τον επόμενο χρόνο”, είπε.

Το Gatwick αναμένει να εξυπηρετήσει συνολικά 32,8 εκατ. επιβάτες το 2022. Σε αντίθεση με το London-Heathrow, το Gatwick δεν θα επεκτείνει το ανώτατο όριο στους αριθμούς πτήσεων που εισήγαγε αυτό το καλοκαίρι. “Τώρα λειτουργούμε λίγο-πολύ ως συνήθως και δεν βλέπουμε κανένα λόγο να επεκτείνουμε τη χωρητικότητά μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Gatwick, Stewart Wingate.

Το Gatwick περιόρισε τον μέγιστο αριθμό ημερήσιων πτήσεων σε 850 τον Αύγουστο. Το αεροδρόμιο αναφέρει ότι έχει προσλάβει 400 περισσότερους υπαλλήλους ασφαλείας και έχει αναδιατάξει προσωπικό για να ενισχύσει το εργατικό δυναμικό διαχείρισης αποσκευών. Η επιβατική κίνηση στο Gatwick έφτασε το 81% των επιπέδων πριν από την πανδημία τον Ιούλιο.

“Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε, αλλά η ισχυρή ζήτηση έχει επιταχύνει την ανάκαμψη του Gatwick από την πανδημία”, πρόσθεσε ο κ. Wingate.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024